Huomautuksia turvallisesta kuuntelemisesta

Tieturvallisuus

Älä käytä Walkman-laitetta moottoriajoneuvoa kuljettaessasi. Näin toimiminen voi olla vaarallista liikenteessä ja laitonta monissa paikoissa.
Vältä Walkman-laitteen käyttämistä urheilukilpailuiden aikana loukkaantumisen estämiseksi.
Vältä Walkman-laitteen kuuntelemista tilanteissa, joissa ympäristön kuuleminen on tärkeätä.

Kuulovaurioiden estäminen

Vältä Walkman-laitteen käyttämistä suurella äänenvoimakkuudella. Kuuloon erikoistuneet asiantuntijat varoittavat ihmisiä jatkuvista kovista äänistä. Jos korvissasi soi, pienennä äänenvoimakkuutta tai lopeta laitteen käyttäminen.
Älä säädä äänenvoimakkuutta suoraan suureksi varsinkaan Walkman-laitetta käytettäessä. Kasvata äänenvoimakkuutta asteittain sen välttämiseksi, ettei suuri äänenvoimakkuus vahingoita korviasi.

Toisten huomioiminen

Pidä äänenvoimakkuus kohtuullisella tasolla. Näin kuulet ympäröivät äänet ja toimit samalla myös huomaavaisesti muita ihmisiä kohtaan.

Tietoja korvaan asetettavista kuulokkeista

Korvapehmusteet ovat tiiviisti korvien päällä. Tästä syystä korvat tai tärykalvot voivat vahingoittua, jos korvapehmusteisiin kohdistuu kova paine tai jos korvapehmusteet irrotetaan korvilta äkillisesti. Kun otat Walkman-laitteen pois päästä, liikuta Walkman-laitetta hitaasti ylös ja alas. Nosta Walkman-laite varovaisesti pois korviltasi.