Timp de expunere Fotografiere prioritate

Puteţi realiza fotografii după reglarea manuală a timpului de expunere.
  1. Fixaţi butonul de selectare a modului la (Timp de expunere Fotografiere prioritate).

  1. Apăsaţi butonul rotativ.

  1. Rotiţi butonul rotativ pentru a selecta valoarea timpului de expunere.

Puteţi alege un timp de expunere între 1/4000 şi 30 de secunde.
Puteţi defini setarea EV sau ISO cu butonul rotativ.
  1. Realizaţi fotografia folosind butonul declanşator.

Observaţii
  • Atunci când timpul de expunere este lung, cantitatea de lumină a bliţului poate fi insuficientă, chiar dacă declanşaţi bliţul.

  • Dacă setările dvs. nu asigură o expunere corespunzătoare, indicatoarele de setare a valorii de pe ecran se vor aprinde intermitent atunci când butonul declanşator este apăsat pe jumătate. Puteţi fotografia în aceste condiţii, dar recomandarea noastră este să reglaţi din nou valorile bliţului.

  • Este posibil să nu puteţi seta anumite funcţii sau opţiuni de MENU, în funcţie de modul REC selectat. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi secţiunile „Funcţii indisponibile în anumite moduri REC” [Detalii] şi „Opţiuni de MENU indisponibile în anumite moduri REC”. [Detalii]

Intervalul de setare a timpului de expunere
Aprox. ×1,3
Aprox. ×30
  • Un timp de expunere egal cu 1 secundă sau mai mult este indicat prin [˝], de exemplu, 1˝.

  • Dacă setaţi timpul de expunere la o valoare mai mică, se recomandă să utilizaţi un trepied, pentru a împiedica efectul vibraţiei.

  • Dacă alegeţi un timp de expunere redus, procesarea datelor devine mai lentă.

  • Atunci când timpul de expunere scade sub o anumită valoare, funcţia timp redus cu NR este activată automat, pentru a se reduce interferenţele imaginilor, iar apare pe ecran.

Timpul de expunere
Atunci când timpul de expunere este setat la o valoare mai mare, elementele aflate în mişcare, cum ar fi oamenii care aleargă, maşinile sau stropii de apă apar ca şi cum mişcarea nu ar avea loc.
Atunci când timpul de expunere este setat la o valoare mai mică, apar urmele elementelor aflate în mişcare, cum ar fi curgerea unui râu. Puteţi realiza fotografii care surprind mai bine acţiunile naturale.