Akkumulátortöltő

  • Kizárólag NP-BN (mellékelve) vagy NP-BN1 (külön megvásárolható) típusú akkumulátorok (más akkumulátorok nem) tölthetők az akkumulátortöltővel (mellékelve). Ha a meghatározott fajtától eltérő akkumulátorokat kísérel meg feltölteni, azok szivároghatnak, túlmelegedhetnek vagy felrobbanhatnak, ami áramütés és égési sérülés veszélyét hordozza.

  • A feltöltött akkumulátort vegye ki az akkumulátortöltőből. Ha a feltöltött akkumulátor benne marad a töltőben, az akkumulátor élettartama lerövidülhet.

  • A CHARGE jelzőfény a mellékelt akkumulátortöltőn kétféle módon villoghat:

  • Gyors villogás: kb. 0,15 másodpercenként be- és kikapcsol.

  • Lassú villogás: kb. 1,5 másodpercenként be- és kikapcsol.

  • Ha a CHARGE jelzőfény gyorsan villog, távolítsa el a töltendő akkumulátort, majd helyezze vissza, amíg az a helyére nem kattan. Ha a CHARGE jelzőfény ismét gyorsan villog, az az akkumulátor hibáját jelezheti, illetve azt, hogy a meghatározott típustól eltérő akkumulátort helyezett a készülékbe. Ellenőrizze, hogy az akkumulátor a meghatározott típusú-e. Ha a behelyezett akkumulátor a meghatározott típusú, távolítsa el az akkumulátort, és helyezzen be egy új vagy másik akkumulátort az akkumulátortöltő működésének ellenőrzéséhez. Amennyiben az akkumulátortöltő megfelelően működik, az akkumulátor valószínűleg meghibásodott.

  • Ha a CHARGE jelzőfény lassan villog, akkor azt jelzi, hogy a töltő pillanatnyilag nem tölt, és készenléti állapotban van. Az akkumulátortöltő megszakítja a töltést, és automatikusan készenléti állapotba lép, amikor a hőmérséklet a javasolt működési tartományon kívül esik. Amikor a hőmérséklet visszatér a megfelelő tartományba, az akkumulátortöltő folytatja az akkumulátor feltöltését, és a CHARGE jelzőfény újból világítani kezd. Javasoljuk, hogy az akkumulátort 10 °C és 30 °C közötti környezeti hőmérsékleten töltse.