Intelligens panorámapásztázás

Lehetővé teszi panorámakép készítését különálló képek összeillesztésével. A fényképezőgép az emberi arcokat és a mozgó tárgyakat is automatikusan felismeri.
 1. Állítsa az üzemmódtárcsát (iPanorámapásztázás) állásba.

 1. Válassza ki a fényképezési irányt a vezérlőtárcsával.

 1. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt tárgy szélére, és nyomja le teljesen az exponálógombot.

A: Ez a rész nem lesz rajta a felvételen.
 1. Mozgassa oldalra a fényképezőgépet a segédlet (B) végéig, követve a képernyőn látható jelzést.

Tippek panorámaképek készítéséhez
Mozgassa a fényképezőgépet állandó sebességgel egy ív mentén a képernyőn jelzett irányban. A mozdulatlan tárgyak alkalmasabbak panorámaképek készítésére, mint a mozgó tárgyak.
A lehető legkisebb legyen a sugár.
Függőleges irány
Vízszintes irány
 • Először nyomja meg félig az exponálógombot rögzítve a fókuszt, az expozíciót és a fehéregyensúlyt. Ezután nyomja le teljesen az exponálógombot, és pásztázzon a fényképezőgéppel, vagy fordítsa el.

 • Ha egy nagyon változatos alakzat vagy színhely esik valamelyik képernyő szélére, akkor előfordulhat, hogy nem sikerül a kép összeállítása. Ilyen esetben úgy tervezze meg az összeállítást, hogy ez a rész a kép közepére kerüljön, és ismételje meg a fényképezést.

Megjegyzések
 • Ha nem tudja a megadott időn belül a céltárgyat a képekkel teljesen lefedni, akkor az összeillesztett képen egy szürke terület jelenik meg. Ilyen esetben a fényképezőgép gyorsabb mozgatásával lehet teljes panorámaképet készíteni.

 • Mivel a készülék több különálló képet illeszt össze, az összeillesztéseknél a kép nem lesz folytonos.

 • Ha a meglévő panorámafelvétel teljes szöge és a befogott AE/AF szöge nagyon eltér fényességben, színben és fókusza, a felvétel nem lesz sikeres. Ilyenkor változtasson a befogott AE/AF szögén, és készítsen új felvételt.

 • Nem készíthető panorámakép az alábbi helyzetekben:

 • A fényképezőgép túl gyorsan vagy lassan pásztázott.

 • Túl nagy a fényképezőgép remegése.

Kapcsolódó témakörök