ISO

Beállítja a fényérzékenységet, ha a fényképezőgép Kézi expozíciós felvétel vagy Automatikus program üzemmódban van, vagy a Színhelyválasztás beállított értéke [Mesterfokú sport fényképek]. Beállítja az érzékenységet a vezérlőtárcsával Kézi expozíciós felvétel üzemmódban. Mozgókép üzemmódban az [ISO] rögzített beállítása [Auto]. A beállításokat nem lehet módosítani.
  1. MENU (ISO) kívánt üzemmód


(Auto)
Automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet.

///////
Amikor sötét helyen vagy mozgó tárgyat fényképez, az ISO-érzékenység növelésével (nagyobb szám választása) a kép elmosódottsága csökkenthető.
[ISO6400]-nál magasabb ISO-beállítások érhetők el a tiszta kép technológia használatával és sorozatképek egymásra helyezésével.

Az ISO-érzékenység beállítása (ajánlott expozíciós index)
Az ISO-érzékenység sebességbesorolás olyan képrögzítő eszközök számára, melyekben fényt befogadó képérzékelő található. Még ha az expozíció azonos is, az ISO-érzékenységtől függően a képek különbözőek lehetnek.
Nagy ISO-érzékenység
Még sötét helyen fényképezve is világos képet eredményez, miközben a nagy zársebesség miatt csökken az elmosódottság.
A kép viszont egyre zajosabbá válik.
Kis ISO-érzékenység
Lágyabb képet rögzít.
Azonban ha nem elegendő mértékű az expozíció, a kép sötétté válhat.
Megjegyzések
  • Ha a [ISO] beállítása [ISO6400] vagy [ISO12800], akkor több idő kell egy kép rögzítéséhez, mert a fényképezőgép több képet helyez egymásra. Ilyen beállításokkal a vaku nem működik.

  • [Auto] nem választható, ha a fényképezőgép Kézi expozíciós felvétel üzemmódban van.Az alapértelmezett beállítás [ISO100].

  • Sorozatkép és expozíció-eltolás fényképezési üzemmódban csak [Auto], [ISO100] – [ISO800] értékek között választhat.

Kapcsolódó témakörök