Jelenet felismerés

A fényképezőgép automatikusan érzékeli a fényképezés feltételeit, majd elkészíti a fényképet. Ha a készülék mozgást érzékel, a tárgy elmosódásának csökkentése érdekében növeli az ISO-érzékenységet a mozgás mértékének megfelelően. Ha a fényképezőgép Intelligens automatikus üzemmódra van beállítva, akkor választhatja a [Haladó] üzemmódot, amelyben a fényképezőgép automatikusan két képet készít.
Színhely felismerés esetén a képernyőn megjelenített ikonok helye a körülményektől függően változhat. Attól függ, hogy a fényképezőgép felismer-e egy színhelyt vagy körülményt. Ha a fényképezőgép felismer egy színhelyt, ilyen ikonok és egyéb jelzések jelennek meg az első sorban: (Portré), (Gyermek), (Éjszakai Portré), (Éjszakai Jelenet), (Ellenfény portré), (Ellenfény), (Tájkép), (Makró), (Reflektor), (Kevés fény). Ha a fényképezőgép felismer egy körülményt, ilyen ikonok jelennek meg a második sorban: (Állvány), (Mozgás), (Járás). A fényképezőgép felismerheti a színhelyt és a körülményt is, vagy csak az egyiket.
 1. Állítsa az üzemmódtárcsát (Intelligens automatikus) állásba.

 1. MENU (Jelenet felismerés) kívánt üzemmód


(Auto)
Ha a fényképezőgép felismeri a színhelyet, átkapcsol az optimális beállításokra, és elkészíti a fényképet.

(Haladó)
Ha a fényképezőgép felismeri a színhelyet, átvált az optimális beállításokra. Mikor a fényképezőgép felismeri a (Éjszakai Jelenet), (Éjszakai Portré), (Ellenfény) vagy (Ellenfény portré) valamelyikét, akkor automatikusan megváltoztatja a beállítást, és újabb képet készít.
 • Mikor két képet készít egymást követően, a + jel az ikonon zöldre vált.

 • Kettő képkocka felvétele után a két kép egymás mellett jelenik meg közvetlenül a fényképezés után.

 • Ha a [Pislogás gátló] ki van jelezve, akkor a fényképezőgép automatikusan két képet készít és automatikusan kiválasztja azt a képet, amelyiken a szemek nyitva vannak. [Részletek]


Megjegyzések
 • A Színhely felismerés funkció nem működik, ha optikai zoomon kívüli zoom funkciót használ.

 • Az [Auto] és [Ki] vaku beállítások állnak rendelkezésre.

 • Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem ismeri fel ezeket a helyszíneket.

 • Követőfókusz üzemmódban a következő színhelyeket nem ismeri fel a készülék: (Portré), (Gyermek), (Éjszakai Portré) és (Ellenfény portré).

 • Ha a környezet rezgései átadódnak a fényképezőgépnek, amely egyszerre ismert fel (Állvány) és (Éjszakai Jelenet) körülményt, akkor előfordulhat, hogy az (Állvány) körülményt nem ismeri fel a készülék.

 • Egyes esetekben a zársebesség alacsony lesz, ha a fényképezőgép (Állvány) és (Éjszakai Jelenet) körülményt ismer fel egyszerre. Fényképezés közben tartsa mozdulatlanul a fényképezőgépet.

 • Mozgóképek felvételekor a Megnövelt üzemmód nem választható.

Haladó üzemmód

[Haladó] üzemmódban a fényképezőgép két képet készít egymást követően a különböző, alább említett beállításokkal, ha (Éjszakai Jelenet), (Éjszakai Portré), (Ellenfény) vagy (Ellenfény portré) helyszínt ismer fel, amely elmosódhat, ha a készülék (Éjszakai Jelenet) és (Állvány) körülményt ismer fel egyszerre. Kiválaszthatja a szimpatikusabb képet a két kép közül.


Első kép*
Második kép
Lassú Szinkronban fényképez
Magasabb érzékenységgel és csökkentett remegéssel fényképez
Lassú szinkronban egy arcot fényképez, amelyet a vaku elővillantással támpontul vett
Magasabb érzékenységgel fényképez, az arcot támpontnak véve, csökkentett remegéssel
Lassú Szinkronban fényképez
Kisebb zársebességgel fényképez, az érzékenység növelése nélkül
Vakuval fényképez
A háttér fényességének és kontrasztjának beállításával fényképez
Egy arcot fényképez, amelyet a vaku elővillantással támpontul vett
A háttér és az arc fényességének és kontrasztjának beállításával fényképez

* Ha a [Vaku] beállítása [Auto].
Mi a Csukott szem csökkentése funkció?
Mikor [Haladó]-ra van állítva, a fényképezőgép automatikusan két képet készít egymást követően*, ha (Portré) vagy (Gyermek) színhelyt ismer fel. A fényképezőgép automatikusan kiválasztja, kijelzi és rögzíti azt a képet, amelyiken a szemek nem pislognak. Ha mind a két képen csukva vannak a szemek, a „Pislogást érzékelt” üzenet jelenik meg.
* kivéve, ha a vaku elővillant/az exponálás lassú.
Kapcsolódó témakörök