ISO

  1. Fn (ISO) gewenste functie

  • In het geval u [Ruisond. Multi Frame] of [ISO AUTO] selecteert, drukt u op op het besturingswiel om het instelscherm af te beelden, en selecteert u daarna een gewenste waarde.(Ruisond. Multi Frame)
De camera legt de continue opnamen over elkaar heen zodat een beeld met minder ruis resulteert. Druk op op het besturingswiel om het instelscherm af te beelden, selecteer daarna met behulp van / een gewenste waarde uit ISO AUTO tot en met 102400.
(ISO AUTO)
De camera stelt de ISO-gevoeligheid automatisch in aan de hand van de belichtingsomstandigheden van de omgeving. U kunt de maximale en minimale ISO-waarde instellen voor de functie [ISO AUTO]. Druk op om het instelscherm af te beelden.

50/80/100/125/200/400/
800/1600/3200/6400/
12800/25600
U kunt voorkomen dat beelden opgenomen in donkere plaatsen of van bewegende onderwerpen wazig worden door de ISO-gevoeligheid te verhogen (een hogere waarde in te stellen).

De ISO-nummers in de bovenstaande tabel zijn de vertegenwoordigende waarden.
Door het besturingswiel te draaien wordt de ISO-gevoeligheid verhoogd of verlaagd in stappen van 1/3, als volgt:
ISO100 ISO125 ISO160 ISO200 ... ISO25600
ISO-gevoeligheid aanpassen (aanbevolen-belichtingsindex)
De ISO-gevoeligheid is een snelheidswaarde voor opnamemedia die gebruik maken van een beeldsensor die het licht opvangt. Zelfs wanneer de belichting hetzelfde is, zullen de beelden verschillend zijn afhankelijk van de ISO-gevoeligheid.
Hoge ISO-gevoeligheid
Neemt een helder beeld op, zelfs op donkere plaatsen, door een kortere sluitertijd in te stellen om wazige beelden te voorkomen.
Het beeld wordt echter korrelig.
Lage ISO-gevoeligheid
Neemt een vloeiender beeld op.
Echter, als de belichting onvoldoende is, kan het beeld donkerder worden.
Opmerkingen
  • Als [ISO] is ingesteld op een lagere waarde dan ISO 100, kan het helderheidsbereik waarbij een onderwerp kan worden opgenomen (het dynamisch bereik) kleiner worden.

  • Voor bewegende beelden kan een waarde van ISO 100 tot en met ISO 6400 worden ingesteld.

  • Als [ISO] is ingesteld op [Ruisond. Multi Frame], stelt de camera geen beeld samen met overlay. Het duurt langer om een beeld op te nemen en de flitser werkt niet.

Verwant onderwerp