AF-gebied

U kunt het scherpstelveld veranderen. Gebruik het menu als het moeilijk is goed scherp te stellen met de automatische-scherpstellingsfunctie.
  1. Fn (AF-gebied) gewenste functie(Multi)
Hiermee wordt automatisch scherpgesteld op een onderwerp in alle bereiken van het zoekerframe.
Als u in de stilstaand-beeldopnamefunctie de ontspanknop tot halverwege indrukt, wordt een groen kader afgebeeld rondom het gebied waarop is scherpgesteld.
  • Wanneer de gezichtsherkenningsfunctie is ingeschakeld, werkt de automatische scherpstelling met voorrang voor gezichten.

(Midden)
Hiermee wordt automatisch scherpgesteld op een onderwerp in het midden van het zoekerframe. Door tezamen met de AF-vergrendelingsfunctie te gebruiken, kunt u het beeld naar wens samenstellen.

(Flexibel punt)
Hiermee kunt u het AF-bereikzoekerframe verplaatsen naar de gewenste plaats op het scherm en scherpstellen op een extreem klein onderwerp in een klein gebied.

Opmerkingen
  • Als u de volgende functies gebruikt, werkt de automatische scherpstelling met voorrang op een onderwerp in het midden van het frame.

  • Zoomfuncties

  • [AF-hulplicht]

  • Als scherpstellen-volgen is ingeschakeld, stelt de camera met voorrang scherp op het onderwerp dat moet worden gevolgd.

Flexibel Punt gebruiken

[Flexibel punt] is nuttig wanneer u een onderwerp opneemt dat zich niet in het midden van het frame bevindt. U kunt het onderwerp opnemen zonder de beeldcompositie te veranderen.
A: AF-bereikzoekerframe (geel: instelbaar; grijs: vast)
  1. Gebruik het besturingswiel om de positie van het AF-bereikzoekerframe aan te passen aan waarop u wilt scherpstellen, en druk daarna op .

Om de instelling terug te stellen, drukt u nogmaals op .
Opmerkingen
  • Als u het scherpstelveld verandert, wordt het AF-bereikzoekerframe dat u hebt ingesteld, gewist.

Verwant onderwerp