ISO

Säätää valoisuusherkkyyttä, kun kamera on Käsivalotus-kuvaus-, Valotusaika etusijalla-, Aukko etusijalla-, Ohjelmoitava automaattinen- tai [Edistynyt urheilukuvaus] -tilassa. Säätää herkkyyttä säädinpyörällä tiloissa Aukko etusijalla -kuvaus, Valotusaika etusijalla -kuvaus, Käsivalotus-kuvaus. Videotilassa [ISO]-asetukseksi on lukittu [Auto]. Et voi muuttaa asetuksia.
  1. MENU (ISO) haluttu tila

  • Kun kuvaat tilassa Aukko etusijalla -kuvaus, Valotusaika etusijalla -kuvaus tai Käsivalotus-kuvaus, valitse ISO-herkkyys painamalla säädinpyörästä ja valitse sitten haluttu arvo kääntämällä säädinpyörää.


(Auto)
Asettaa ISO-herkkyyden automaattisesti.

////////
Voit pienentää kuvan epätarkkuutta pimeässä tai kohteen liikkuessa suurentamalla ISO-herkkyyttä (valitse suurempi numero).
Suurempia ISO-asetuksia kuin [ISO6400] saavutetaan käyttämällä selk. kuv. tekniikkaa ja kerrostussarjakuvausta.

ISO-herkkyyden säätäminen (Suositeltu valotusindeksi)
ISO-herkkyys on valoa vastaanottavalla kuvakennolla varustetun tallennusvälineen nopeusarvo. Vaikka valotus olisi sama, kuvat ovat erilaisia ISO-herkkyydestä riippuen.
Suuri ISO-herkkyys
Kuvasta tulee kirkas, vaikka kuvausympäristössä olisi vain vähän valoa, ja lyhyempi valotusaika vähentää epäterävyyttä.
Kuvaan tulee yleensä kuitenkin kohinaa.
Pieni ISO-herkkyys
Saadaan tasaisempi kuva.
Jos valotus ei kuitenkaan riitä, kuvasta voi tulla tummempi.


Huomautuksia
  • Jos [ISO]-asetus on [ISO6400] tai [ISO12800], kuvan tallentaminen kestää hetken, koska kamera kerrostaa kuvan. Salamavalo ei toimi näiden asetusten kanssa.

  • Et voi valita asetusta [Auto], kun kameran tilaksi on asetettu Käsivalotus-kuvaus. [ISO80] on oletusasetus.

  • Voit valita vain asetuksista [Auto], [ISO80] – [ISO800], kun kuvaustilaksi on asetettu sarja- tai haarukointikuvaustila.

Asiaan liittyviä aiheita