Fókusz


A fókuszt kézzel lehet beállítani. Akkor is választhatja ezt a lehetőséget, ha egy adott fotótémára kíván fókuszálni.
  1. [Kamera/Mikrofon] [Kézi beállítások] [Fókusz].

  1. Válassza ki a kívánt tételt.


Auto
A fókuszbeállítás automatikus.

Kézi
A fókusz közeli alanyról készített felvétel esetében a gombbal, míg távoli alanyról készített felvétel esetében a gombbal igazítható ki.
Ha a fókusz közelibbre már nem állítható, megjelenik a szimbólum, ha pedig a fókusz távolibbra már nem állítható, megjelenik a szimbólum.

A fókusz beállítása

A fókuszt egyszerűbben is beállíthatja: tolja a motoros zoom karját a T (teleobjektív) jel felé, majd pedig a kart a W (nagylátószög) jel felé tolva állítsa be a felvételhez a ráközelítés (zoom) mértékét. Ha közeli fotótémáról kíván felvételt készíteni, a motoros zoom karját tolja a W (nagylátószög) jelhez, majd állítsa be a fókuszt.

Tudnivalók a fókusztávolságról

A fókuszbeállítás módjának automatikusról kézire való átváltásakor, illetve kézi fókuszbeállításkor a videokamera pár másodpercre megjeleníti a fókusztávolság értékét. Ez az érték eligazítást nyújthat olyankor, amikor a téma sötét, így a fókusz beállítása nehézségekbe ütközik.
Megjegyzések
  • Ha a [Fókusz] beállítása [Kézi], akkor megjelenik a szimbólum.

  • Ahhoz, hogy nagy látószögű állásban éles képet kapjon, a videokamera és a téma közötti minimális távolság kb. 1 cm, teleobjektív állásban ez a távolság kb. 80 cm.