SRS-BTV5

Wat is de draadloze BLUETOOTH-technologie?

BLUETOOTH-technologie is een draadloze technologie met klein bereik waarmee gegevens draadloos kunnen worden overgebracht tussen digitale apparaten, zoals een computer of digitale camera. Draadloze BLUETOOTH-technologie functioneert binnen een straal van ongeveer 10 meter.
Gewoonlijk worden twee apparaten met elkaar verbonden, maar bepaalde apparaten kunnen met meerdere apparaten tegelijk verbinding maken.
U hebt geen kabel nodig voor de verbinding. Daarnaast is het ook niet nodig de apparaten op elkaar te richten zoals bij infraroodtechnologie. U kunt een apparaat bijvoorbeeld in een tas of uw broekzak gebruiken.
De BLUETOOTH-norm is een internationale norm die door duizenden bedrijven over de hele wereld wordt ondersteund en gebruikt.

Maximaal communicatiebereik

Het maximale communicatiebereik kan in de volgende gevallen kleiner zijn.
 • Er bevindt zich een obstakel, zoals een persoon, een metalen voorwerp of een muur, tussen het systeem en het BLUETOOTH-apparaat.

 • Er wordt een draadloos LAN-apparaat gebruikt in de buurt van het systeem.

 • Er wordt een magnetron gebruikt in de buurt van het systeem.

 • Er wordt een apparaat dat elektromagnetische straling voortbrengt, gebruikt in de buurt van het systeem.

Verstoring door andere apparaten

Omdat BLUETOOTH-apparaten en draadloze LAN-apparaten (IEEE802.11b/g) dezelfde frequentie gebruiken, kan storing worden veroorzaakt door microgolven. Als het systeem in een buurt van een draadloos LAN-apparaat wordt gebruikt, kan dit een lagere communicatiesnelheid, ruis of een ongeldige verbinding tot gevolg hebben. In dit geval moet u het volgende doen.
 • Gebruik het systeem op ten minste 10 meter afstand van het draadloze LAN-apparaat.

 • Als het systeem binnen 10 meter van een draadloos LAN-apparaat wordt gebruikt, schakelt u het draadloze LAN-apparaat uit.

Verstoring van andere apparaten

Microgolven die afkomstig zijn van een BLUETOOTH-apparaat, kunnen van invloed zijn op de werking van elektronische medische apparaten. Schakel het systeem en andere BLUETOOTH-apparaten uit op de volgende plaatsen, omdat dit ongelukken kan veroorzaken:
 • in de buurt van ontvlambare gassen, in ziekenhuizen, treinen, vliegtuigen of benzinestations

 • in de buurt van automatische deuren of brandalarmen

Opmerkingen
 • Voor het gebruik van de BLUETOOTH-functie is voor het BLUETOOTH-apparaat dat wordt gebruikt, hetzelfde profiel vereist als voor het systeem.

  Houd er ook rekening mee dat zelfs wanneer de apparaten hetzelfde profiel gebruiken, mogelijk verschillende functies beschikbaar zijn afhankelijk van de technische gegevens van de apparaten.
 • Wegens de kenmerken van de draadloze BLUETOOTH-technologie is het geluid dat op het systeem wordt afgespeeld, enigszins vertraagd in vergelijking tot het geluid dat op het BLUETOOTH-apparaat wordt afgespeeld wanneer u belt of naar muziek luistert.

 • Het systeem ondersteunt beveiligingsmogelijkheden die voldoen aan de BLUETOOTH-norm voor een beveiligde verbinding wanneer de draadloze BLUETOOTH-technologie wordt gebruikt, maar afhankelijk van de instelling is de beveiliging wellicht niet voldoende. Wees voorzichtig wanneer u communiceert via de draadloze BLUETOOTH-technologie.

 • We zijn niet verantwoordelijk voor het lekken van informatie tijdens de BLUETOOTH-communicatie.

 • Een apparaat met een BLUETOOTH-functie moet voldoen aan de BLUETOOTH-norm die is vastgesteld door Bluetooth SIG en moet zijn geverifieerd.

  Zelfs als het verbonden apparaat voldoet aan de hierboven vermelde BLUETOOTH-norm, kan met sommige apparaten wellicht geen verbinding worden gemaakt of functioneert het apparaat niet correct, afhankelijk van de kenmerken of technische gegevens van het apparaat.
 • Op sommige BLUETOOTH-apparaten die zijn verbonden met het systeem, met de communicatieomgeving of met de gebruiksomgeving kan ruis optreden of kan het geluid wegvallen.