Sahne Tanıma

Fotoğraf makinesi çekim koşullarını otomatik olarak algılar ve ardından çekimi yapar. Bir hareket algılandığı zaman, nesne bulanıklığını gidermek için ISO hassasiyeti harekete uygun olarak arttırılır. Fotoğraf makinesi Akıllı Otomatik modundayken, makinenin otomatik olarak iki görüntü çektiği [Gelişmiş] modunu seçebilirsiniz.
Sahne Tanımada, ekranda görüntülenen bir simgenin konumu fotoğraf makinesinin sahneyi ve koşulu tanıyıp tanımamasına bağlı olarak farklı olur. Fotoğraf makinesi bir sahneyi tanırsa, ilk satırda (Portre), (Çocuk), (Gece Portresi), (Gece Çekimi), (Arka Işıklı Portre), (Arka Işık), (Peyzaj), (Makro), (Yakına Odaklanma), (Spot Işığı), (Az Işık), (Sualtı) gibi simgeler ve kılavuzlar görüntülenir. Fotoğraf makinesi bir koşulu tanırsa (Tripod) veya (Hareket) gibi simgeler ikinci satırda görüntülenir. Fotoğraf makinesi hem sahneyi hem de durumu veya sadece birini tanıyabilir.

  1. (KAYIT modu) (Akıllı otomatik)

  1. MENU (Sahne Tanıma) istediğiniz mod


(Otomatik)
Fotoğraf makinesi sahneyi tanıdığı zaman, ayarları en uygun olanlarıyla değiştirir ve görüntüyü çeker.

(Gelişmiş)
Fotoğraf makinesi sahneyi tanıdığı zaman, ayarları en uygun olanlarıyla değiştirir. Fotoğraf makinesi (Gece Çekimi), (Gece Portresi), (Arka Işık) veya (Arka Işıklı Portre) sahnesini tanıdığı zaman, otomatik olarak ayarı değiştirir ve başka bir görüntü çeker.
  • Art arda 2 fotoğraf çektiğiniz zaman, simgesi üstündeki + işaretinin rengi yeşile döner.

  • [Kapalı Göz Giderme] görüntülendiğinde, otomatik olarak 2 görüntü çekilir ve gözlerin açık olduğu görüntü otomatik olarak seçilir. [Ayrıntılar]


Notlar
  • Optik zum dışındaki zum işlevlerini kullanarak görüntüler çektiğiniz zaman, Sahne Tanıma işlevi çalışmaz.

  • (Portre), (Çocuk), (Gece Portresi) veya (Arka Işıklı Portre) odak takibi modunda tanınmaz.

  • [Otomatik], [Gelişmiş Flaş] veya [Kapalı] flaş ayarı kullanılabilir.

  • Bu sahneler duruma bağlı olarak tanınmayabilir.

  • Ortam titreşimlerin fotoğraf makinesine aktarılmasına neden oluyorsa, (Tripod) ve (Gece Çekimi) durumları aynı anda tanınacağı zaman,  (Tripod) durumu tanınmayabilir.

  • Bazen sahne aynı anda (Tripod) ve (Gece Çekimi) olarak tanındığında yavaş bir enstantene oluşur. Çekim sırasında fotoğraf makinesini sabit tutun.

  • Film çekilirken, Gelişmiş mod kullanılamaz.

Gelişmiş mod

[Gelişmiş] modunda, fotoğraf makinesi bulanıklaşma eğilimi olan (Gece Çekimi), (Gece Portresi), (Arka Işık) veya (Arka Işıklı Portre) sahnelerini tanıdığı zaman ya da (Gece Çekimi) ve (Tripod) koşulları aynı anda tanındığında aşağıdaki gibi farklı ayarlarla art arda iki fotoğraf çeker. Çekilen iki görüntüden istediğinizi seçebilirsiniz.


İlk Görüntü*
İkinci Görüntü
Yavaş Senkronizasyon modunda çeker
Hassasiyet arttırılmış ve titreme azaltılmış olarak çekim
Flaşın aydınlattığı yüzü kılavuz olarak alıp, Yavaş Senkronizasyon modunda çeker
Yüz kılavuz alınıp hassasiyet arttırılmış ve titreme azaltılmış olarak çekim
Yavaş Senkronizasyon modunda çeker
Hassasiyet arttırılmadan daha da yavaş enstanteneyle bile çekim yapar
Flaşlı çekim
Arka plan parlaklığı ve kontrastı ayarlanmış olarak çeker
Flaşın aydınlattığı yüz kılavuz alınarak çekim
Arka plan ve yüzün parlaklığı ve kontrastı ayarlanmış olarak çeker

* [Flaş] öğesi [Otomatik] olarak ayarlandığı zaman.
Kapalı Göz Giderme işlevi nedir?
[Gelişmiş] moduna ayarlandığı zaman, fotoğraf makinesi (Portre) veya (Çocuk) sahnesini tanıyınca otomatik olarak art arda* iki fotoğraf çeker. Fotoğraf makinesi göz kırpılmayan görüntüyü otomatik olarak seçer, gösterir ve kaydeder. Her iki görüntüde de gözler kapalı ise “Göz kırpma saptandı” mesajı görüntülenir.
* flaşın çaktığı/enstantenenin yavaş olduğu durumlar hariç.
İlgili Konu