ISO

  1. MENU 3 [ISO] gewenste functie

  • Als u [Ruisond. Multi Frame] of [ISO AUTO] selecteert, drukt u op op het besturingswiel om het instelscherm weer te geven en selecteert u vervolgens een gewenste waarde.(Ruisond. Multi Frame)
De camera legt de continue opnamen over elkaar zodat u een beeld met minder ruis krijgt. Druk op op het besturingswiel om het instelscherm weer te geven en selecteer vervolgens met behulp van / een gewenste waarde uit ISO AUTO, 200 tot 25600.
(ISO AUTO)
De camera stelt de ISO-gevoeligheid automatisch in aan de hand van de belichtingsomstandigheden. U kunt de maximale en minimale ISO-waarde instellen voor de functie [ISO AUTO]. Druk op om het instelscherm weer te geven.

100/125/160/200/400/800/1600/3200/6400/12800
U kunt voorkomen dat beelden opgenomen in donkere plaatsen of van bewegende onderwerpen wazig worden door de ISO-gevoeligheid te verhogen (een hogere waarde in te stellen).

De ISO-gevoeligheid aanpassen (Aanbevolen belichtingsindex)
De ISO-gevoeligheid is een snelheidswaarde voor opnamemedia die gebruik maken van een beeldsensor die het licht opvangt. Zelfs wanneer de belichting dezelfde is, zullen de beelden verschillend zijn afhankelijk van de ISO-gevoeligheid.
Hoge ISO-gevoeligheid
Neemt een helder beeld op, zelfs op donkere plaatsen, door een kortere sluitertijd in te stellen om wazige beelden te voorkomen.
Het beeld wordt echter korrelig.
Lage ISO-gevoeligheid
Neemt een vloeiender beeld op.
Als de belichting echter onvoldoende is, kan het beeld donkerder worden.
Opmerkingen
  • Het is niet mogelijk om [ISO AUTO] te selecteren wanneer de camera ingesteld is op [Handm. belichting]. [ISO 160] is de standaardinstelling.

  • Wanneer [ISO] ingesteld is op een lagere waarde dan ISO 160, kan het helderheidsbereik waarbij een onderwerp kan worden opgenomen (het dynamisch bereik) kleiner worden.

  • Voor bewegende beelden kan een waarde van ISO 160 tot ISO 3200 worden ingesteld.

  • Wanneer [ISO] ingesteld is op [Ruisond. Multi Frame], legt de camera de beelden over elkaar. Het duurt langer om een beeld op te nemen en de flitser werkt niet.

Verwant onderwerp