Kleurenruimte

De manier waarop kleuren worden aangegeven met een combinatie van cijfers of het kleurenreproductiebereik wordt "kleurruimte" genoemd. U kunt de kleurruimte veranderen, afhankelijk van uw doel.
  1. MENU 4 [Kleurenruimte] gewenste functie


sRGB
Dit is de standaardkleurruimte van de digitale camera. Gebruik sRGB voor normaal opnemen, zoals wanneer u de beelden zonder enige aanpassing gaat afdrukken.

AdobeRGB
Deze optie zorgt voor een breed kleurenreproductiebereik. Als een groot deel van het onderwerp fel groen of rood is, is Adobe RGB geactiveerd. De bestandsnaam van het beeld begint met "_DSC".

Opmerkingen
  • Adobe RGB is bedoeld voor toepassingen of printers die ondersteuning bieden voor kleurbeheer en DCF2.0 optionele kleurruimte. Als u toepassingen of printers gebruikt die hiervoor geen ondersteuning bieden, kan dat leiden tot beelden en afdrukken waarop de kleuren niet natuurgetrouw worden gereproduceerd.

  • Wanneer u beelden weergeeft die zijn opgenomen met Adobe RGB op de camera of op apparaten die niet compatibel zijn met Adobe RGB, worden de beelden weergegeven met een lage verzadiging.