Digitalni fotoaparatDSC-W800

Previdnostni ukrepi

Izdelava varnostne kopije notranjega pomnilnika in pomnilniške kartice

 • Če lučka za dostop sveti, fotoaparata ne izklapljajte in ne odstranjujte paketa baterij ali pomnilniške kartice. Sicer lahko poškodujete podatke v notranjem pomnilniku ali pomnilniški kartici. Podatke zaščitite tako, da izdelate varnostno kopijo.

Datoteke zbirke podatkov

Če v fotoaparat vstavite pomnilniško kartico, ki ne vsebuje datoteke zbirke podatkov in fotoaparat vklopite, se del zmogljivosti pomnilniške kartice samodejno uporabi za izdelavo datoteke zbirke podatkov. Morda bo trajalo nekaj časa, preden boste lahko izvedli naslednje dejanje. Če pride do napake datoteke zbirke podatkov, s programsko opremo PlayMemories Home uvozite vse slike v računalnik in nato z izdelkom formatirajte pomnilniško kartico.

Fotoaparata ne uporabljajte/shranjujte na spodaj navedenih mestih

 • V zelo vročem, hladnem ali vlažnem okolju 

  V okolju, kot je na primer na soncu parkiran avto, lahko ohišje fotoaparata spremeni obliko, zaradi česar lahko pride do okvare.

 • Shranjevanje na mestu, izpostavljenem neposredni sončni svetlobi in viru toplote 

  Ohišje fotoaparata se lahko razbarva ali spremeni obliko, zaradi česar lahko pride do okvare.

 • Na mestu, izpostavljenem močnim vibracijam
 • V bližini močnega sevanja

Prenašanje

Če hranite fotoaparat v žepu na zadnji strani hlač ali krila, pazite, da se ne usedete nanj, ker lahko pride do okvare ali poškodb.

Delovna temperatura

Fotoaparat je zasnovan za uporabo pri temperaturah 0–40 °C (32–104 °F). Snemanje v zelo hladnem ali vročem okolju s temperaturami zunaj tega obsega ni priporočeno.

Kondenzacija vlage

 • Če fotoaparat prenesete s hladnega na toplo mesto, se lahko na ohišju in v notranjosti fotoaparata nabere kondenzacijska vlaga. Kondenzacija vlage lahko povzroči okvaro fotoaparata.
 • Če pride do kondenzacije vlage, fotoaparat izklopite in počakajte približno pol ure, da vlaga izhlapi. Če boste poskusili snemati z vlago v objektivu, ne boste mogli posneti čiste slike.

Združljivost slikovnih podatkov

 • Ta fotoaparat je skladen z globalnim standardom DCF (Design rule for Camera File system), ki ga je vzpostavilo združenje JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
 • Podjetje Sony ne zagotavlja, da bo fotoaparat predvajal fotografije in filme, ki so bili posneti ali urejeni z drugo opremo, ali da bo fotografije in filme, ki so bili posneti s tem fotoaparatom, mogoče predvajati z drugo opremo.

Opombe glede zaslona in objektiva

 • Zaslon je izdelan na podlagi visokonatančne tehnologije, zato je mogoče učinkovito uporabljati več kot 99,99 % slikovnih pik. Vendar se lahko na zaslonu pojavijo majhne črne in/ali svetle pike (bele, rdeče, modre ali zelene barve). Te pike so povsem običajna posledica postopka izdelave in ne vplivajo na snemanje.
 • Če je zaslon ali objektiv dalj časa izpostavljen neposredni sončni svetlobi, lahko pride do okvare. Bodite pazljivi, ko odlagate fotoaparat ob okno ali ga uporabljate na prostem.
 • Ne pritiskajte na zaslon. Zaslon se lahko razbarva, zaradi česar lahko pride do okvare.
 • Pri uporabi fotoaparata v hladnem okolju lahko pride do prelivanja fotografij prek zaslona. To ne pomeni, da gre za okvaro.

Opomba glede odlaganja/prenosa fotoaparata

Za zaščito osebnih podatkov pri odlaganju ali prenosu fotoaparata naredite naslednje:

 • Za ponastavitev vseh nastavitev fotoaparata pojdite na MENU – (Nastavitve) – (Glavne nastavitve) – [Initialize].