Digitalni fotoaparat z izmenljivim objektivom ILCE-7/ILCE-7R

AF Micro Adj.

Omogoča, da za vsak objektiv prilagodite in registrirate položaj samodejnega ostrenja, če uporabljate objektiv A-mount s prilagojevalnikom za namestitev LA-EA2 ali LA-EA4 (naprodaj posebej).

  1. Izberite MENU (Custom Settings)[AF Micro Adj.].
  2. Izberite [AF Adjustment Set.][On].
  3. [amount] → želena vrednost.
    • Izberete lahko vrednost med −20 in +20. Izbira pozitivne vrednosti pomeni premik položaja samodejnega ostrenja stran od izdelka. Izbira negativne vrednosti pomeni premik položaja samodejnega ostrenja bližje izdelku.

Opomba

  • Priporočamo, da položaj prilagodite v dejanskih pogojih fotografiranja.
  • Ko namestite objektiv, za katerega ste že registrirali vrednost, se ta prikaže na zaslonu. [±0] se prikaže za objektive, za katere vrednost še ni bila registrirana.
  • Če se kot vrednost prikaže [−], je bilo skupno registriranih že 30 objektivov in zato novega objektiva ni mogoče registrirati. Če želite registrirati nov objektiv, namestite objektiv, za katerega je registracijo mogoče izbrisati, in nastavite vrednost na [±0] ali pa ponastavite vrednosti vseh objektivov prek možnosti [Clear].
  • Funkcijo [AF Micro Adj.] uporabljajte le z objektivi Sony, Minolta in Konica-Minolta. Če funkcijo [AF Micro Adj.] uporabljate z objektivi drugih blagovnih znamk, je registrirana vrednost lahko nepravilna. Funkcije [AF Micro Adj.] ne izvajajte z nepodprtimi objektivi.
  • Funkcije [AF Micro Adj.] ne morete ločeno nastaviti za objektive Sony, Minolta in Konica-Minolta z enako specifikacijo.