Поправка на софтуера на устройството чрез Xperia Companion

Можете да използвате Xperia Companion, за да поправите софтуера на устройството си. Ако забравите паролата, ПИН кода или схемата за отключване на екрана, можете да използвате функцията за поправка на устройството в Xperia Companion, за да изтриете слоя на защита. Необходимо е да предоставите данните си за влизане в акаунта в Google, за да извършите тази операция. Чрез изпълнението на функцията за поправка се преинсталира софтуер за вашето устройство и е възможно някои лични данни да се изгубят по време на процеса.

Ако устройството Ви е блокирало, рестартира се многократно или въобще не се стартира, след като сте актуализирали софтуера Xperia, след като сте извършили поправка на софтуера или възстановяване на фабричните настройки, опитайте да изключите принудително устройството и след това да го включите. Ако проблемът продължава, изключете принудително устройството, след което извършете поправка на софтуера.

Забележка

  • Преди да извършите поправка на софтуера, се уверете, че знаете вашата парола и потребителско име за профила ви в Google. В зависимост от настройките за защита, може да се наложи да ги въведете с цел рестартиране на устройството след поправка на софтуера.
  1. Ако на Вашия компютър не е инсталирано Xperia Companion, посетете уебсайта за обслужване на клиенти на Sony и потърсете Xperia Companion за да го изтеглите.
  2. Отворете софтуера Xperia Companion на компютъра и щракнете върху [Поправка на софтуера] на основния екран.
  3. Следвайте инструкциите, които се появяват на екрана, за да преинсталирате софтуера и завършите поправката.