Използване на устройството в мокри и прашни условия

Вашето устройство е водоустойчиво и прахоустойчиво със степени IPX5/IPX8 и IP6X. Не забравяйте обаче, че всички USB портове и конектори трябва да са напълно сухи преди употреба и прикрепените капаци трябва да бъдат плътно затворени. Вашето устройство разполага със слот за Nano SIM карта/карта памет с прикрепен капак. Не трябва да поставяте устройството изцяло под вода или да го излагате на морска вода, солена вода, хлорирана вода или течности, като напитки. Вашата гаранция не покрива щети или дефекти, причинени от злоупотреба с или използване на устройството в противоречие с инструкциите от Sony. За информация относно гаранцията, моля, прочетете “Важна информация”, която се намира под [Настройки] > [Всичко за телефона] > [Правна информация] на Вашето устройство.

Затваряне на прикрепени капаци

 1. Натиснете осветените позиции, както е показано на илюстрацията, и се уверете, че между капака и устройството няма пролуки.

  (A): Капак

  Изображение, показващо къде са разположени слотът за SIM карта/microSD карта и четирите ъгъла на капака

Изсушаване на устройството

 1. С помощта на микрофибърна кърпа избършете излишната влага от устройството.

  Изображение на избърсване на влагата от устройството с микрофибърна кърпа

 2. Дръжте устройството здраво с USB порт обърнат надолу и го изтръскайте енергично поне 20 пъти. Завъртете обратно и изтръскайте устройството отново 20 пъти.

  Изображение на източване на вода чрез разклащане на устройството. Направете същото с порта, обърнат нагоре.

 3. Използвайте микрофибърна кърпа, за да избършете остатъчна влага. Избършете бутоните, портовете и частите на Вашето устройство, като високоговорители, микрофони, сензори, камери и др., както е показано на илюстрацията.

  Изображение на избърсване на влагата отзад, отпред, отдолу, от лявата и от дясната страна на устройството

 4. Оставете устройството си за поне няколко часа и се уверете, че е напълно сухо преди употреба.