Безжично дублиране на екрана на Вашето устройството на телевизор

Ако телевизорът или друг голям дисплей поддържа дублиране, можете да се наслаждавате на съдържанието от Вашето устройство на телевизора или дисплея, без да използвате връзка с кабел.

Дублиране на екрана на Вашето устройство на поддържан телевизор

Можете да използвате функцията Дублиране на екрана, за да покажете екрана на устройството си на телевизор или друг голям дисплей, без да използвате връзка с кабел.

Технологията Wi-Fi Direct® създава безжична връзка между двете устройства, така че можете да се облегнете и да се наслаждавате на любимите си снимки от комфорта на дивана. Можете да използвате тази функция и за да слушате музика от устройството чрез високоговорителите на телевизора.

 1. ТВ: Следвайте инструкциите, дадени в ръководството за потребителя на вашия телевизор, за да включите функцията за дублиране на екран.
 2. Вашето устройство: Намерете и докоснете [Настройки] > [Свързване на устройство] > [Предпочитания за свързването] > [Дублиране на екрана].
 3. Докоснете [СТАРТ].
 4. Докоснете [OK] и изберете устройство.


Спиране на дублирането на екрана между устройства

 1. Намерете и докоснете [Настройки] > [Свързване на устройство] > [Предпочитания за свързването] > [Дублиране на екрана].
 2. Докоснете [Прекъсни], след което докоснете [ОК].


Забележка

 • Тази функция може да се използва с телевизори, които поддържат функцията за дублиране на екрана.
 • Когато използвате дублиране на екрана, не покривайте областта на Wi-Fi антената на Вашето устройство.
 • Когато използвате Дублиране на екрана, понякога, ако има смущения от други Wi-Fi мрежи, това може да повлияе негативно върху качеството на изображението.

Съвет

 • Можете да спрете дублирането на екрана като докоснете известието в лентата на състоянието на устройството. Плъзнете лентата на състоянието надолу и докоснете (икона Разшири още), след което докоснете [Прекъсни] > [ОК].
 • Докоснете (икона Повече) за повече опции.

Дублиране на екрана на устройството на Вашия телевизор, докато използвате приложения, съвместими с Chromecast

Можете да дублирате екрана на устройството на Вашия телевизор, докато използвате приложения, съвместими с Chromecast, като YouTube.

Докоснете бутона Cast на екрана на приложението, след което изберете Вашия телевизор, за да дублирате екрана на устройството на телевизора. Уверете се, че устройството и ТВ са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

За повече информация, посетете Google Cast Help на support.google.com/.


Съвет

 • Може да е необходимо да влезете в приложението на телевизора със същия профил в Google, който използвате на Вашето устройство, в зависимост от приложението, което използвате.