De apparaatsoftware repareren met Xperia Companion

U kunt Xperia Companion gebruiken om de software van uw apparaat te repareren. Als u het wachtwoord, de PIN of het patroon voor schermontgrendeling bent vergeten, kunt u de reparatiefunctie van het apparaat in Xperia Companion gebruiken om de beveiligingslaag te verwijderen. U dient de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account op te geven om deze handeling te kunnen uitvoeren. Door de reparatiefunctie uit te voeren, installeert u de software opnieuw op uw apparaat waarbij u enige persoonlijke gegevens kunt verliezen.

Als het apparaat is vastgelopen, herhaaldelijk opnieuw start of helemaal niet meer start nadat u de Xperia-software hebt geüpdatet, een softwarereparatie hebt uitgevoerd of naar de fabrieksinstellingen hebt gereset, probeert u het apparaat uit te schakelen en daarna opnieuw in te schakelen. Als het probleem zich nog steeds voordoet, schakelt u het apparaat gedwongen uit en voert u vervolgens een softwarereparatie uit.

Opmerking

  • Om een softwarereparatie te kunnen uitvoeren, hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account nodig. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen moet u mogelijk uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om het apparaat na een softwarereparatie opnieuw te kunnen starten.
  1. Zorg dat Xperia Companion op de computer is geïnstalleerd.
  2. Open de Xperia Companion-software op de computer en klik op [Softwarereparatie] op het hoofdscherm.
  3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.