Ρύθμιση ISO: ISO
Η ευαισθησία στο φως εκφράζεται με τον αριθμό ISO (συνιστώμενος δείκτης έκθεσης). Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευαισθησία.
-
MENU >
(Ρυθμίσεις φωτογραφικής μηχανής 1) > [ISO Setting] > [ISO] > επιθυμητή ρύθμιση.
Λεπτομέρειες στοιχείου μενού
- ΜΘ πολλών κάδρων:
- Συνδυάζει συνεχείς λήψεις για να συνθέσει μια εικόνα με λιγότερο θόρυβο. Πατήστε το δεξί κουμπί για να εμφανιστεί η οθόνη ρυθμίσεων και έπειτα επιλέξτε μια επιθυμητή τιμή χρησιμοποιώντας το πάνω/κάτω κουμπί. Επιλέξτε τον επιθυμητό αριθμό ISO από τις επιλογές [ISO AUTO] ή ISO 200 – 25600.
- ISO AUTO:
- Ορίζει αυτόματα την ευαισθησία ISO.
- ISO 80 – ISO 12800:
- Ορίζει την ευαισθησία ISO χειροκίνητα. Επιλέγοντας ένα μεγαλύτερο αριθμό, η ευαισθησία ISO αυξάνεται.
Σημείωση
- Όταν η [
File Format] έχει ρυθμιστεί στο [RAW] ή [RAW & JPEG], το [Multi Frame NR] δεν μπορεί να επιλεχθεί. - Όταν είναι επιλεγμένη η λειτουργία [Multi Frame NR], δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία [D-Range Optimiser] ή [Auto HDR].
- Όταν το [Picture Profile] έχει οριστεί σε άλλη τιμή εκτός από [Off], το [Multi Frame NR] δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
- Όταν το εφέ [Picture Effect] έχει οριστεί σε άλλη τιμή εκτός από [Off], το [Multi Frame NR] δεν μπορεί να επιλεχθεί.
- Η ρύθμιση [ISO AUTO] επιλέγεται όταν χρησιμοποιείτε τις ακόλουθες λειτουργίες:
- [Ευφυές αυτόματο]
- [Βελτιωμένο αυτόματα]
- Όταν το [ISO] έχει ρυθμιστεί σε τιμή μικρότερη από ISO 125, το εύρος για την εγγράψιμη φωτεινότητα θέματος (δυναμικό εύρος) μπορεί να μειωθεί.
- Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή ISO, τόσο περισσότερος θόρυβος θα εμφανίζεται στις εικόνες.
- Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις ISO διαφέρουν ανάλογα με το εάν κάνετε λήψη ακίνητων εικόνων, λήψη ταινιών ή χρήση της λειτουργίας HFR.
- Όταν τραβάτε ταινίες, οι τιμές ISO μεταξύ ISO 125 και ISO 12800 είναι διαθέσιμες. Αν οριστεί μια τιμή ISO μικρότερη από ISO 125, η ρύθμιση αλλάζει αυτόματα σε ISO 125. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή της ταινίας, η τιμή ISO επιστρέφει στην αρχική ρύθμιση.
- Όταν χρησιμοποιείτε το [Multi Frame NR], χρειάζεται λίγος χρόνος για να εκτελέσει το προϊόν την επεξεργασίας επικάλυψης των εικόνων.
Συμβουλή
- Μπορείτε να αλλάξετε το αυτόματα ρυθμισμένο εύρος ευαισθησίας ISO σε [ISO AUTO]. Επιλέξτε [ISO AUTO] και πατήστε το δεξί κουμπί και ορίστε τις επιθυμητές τιμές για τα [ISO AUTO Maximum] και [ISO AUTO Minimum]. Οι τιμές [ISO AUTO Maximum] και [[ISO AUTO Minimum] εφαρμόζονται επίσης κατά τη λήψη με τη λειτουργία [ISO AUTO] στην επιλογή [Multi Frame NR].

