Egy érintéses csatlakoztatás NFC-vel

Csatlakoztathatja a fényképezőgépet egy NFC-kompatibilis okostelefonhoz, ha egymáshoz érinti őket.


A fényképezőgép és az okostelefon csatlakoztatásához az Imaging Edge Mobile alkalmazás szükséges. Töltse le és telepítse a Imaging Edge Mobile alkalmazást az okostelefon alkalmazástárjából. Ha már telepítve van az okostelefonra a Imaging Edge Mobile, frissítse a legújabb verzióra. A Imaging Edge Mobile szoftverrel kapcsolatos részleteket lásd a támogatási oldalon (https://www.sony.net/iem/).

 1. Aktiválja az okostelefon NFC funkcióját.
  • Az NFC funkció aktiválásához iPhone készüléken indítsa el az Imaging Edge Mobile szoftvert, majd válassza a következőket: [Connect with a new camera][Connect with the camera through One-touch (NFC)].
 2. Készítse elő a fényképezőgépet.
  Ha okostelefont használ távirányítóként:
  Állítsa be a következőt: MENU → (Hálózat) → [Átvitel/Távoli] → [Irányítás o.telefonnal] [Irányítás o.telefonnal][Be], és állítsa a fényképezőgépet felvételi képernyőre.


  Képek okostelefonra továbbításakor:
  Állítsa a fényképezőgépet lejátszási képernyőre, és jelenítse meg a továbbítani kívánt képet.

 3. Érintse az okostelefont 1–2 másodpercen keresztül a fényképezőgéphez.

   

  Az okostelefon és a fényképezőgép csatlakoztatva van.

Az „NFC”-ről

Az NFC egy technológia, amely rövid hatósugarú, vezeték nélküli kommunikációt tesz lehetővé különféle eszközök, pl. mobiltelefonok és IC-címkék között. Az NFC leegyszerűsíti az adatkommunikációt, elég hozzá egy érintés a kijelölt érintési pontra.

 • Az NFC (Near Field Communication; rövid hatósugarú kommunikáció) a rövid hatósugarú vezeték nélküli kommunikációs technológia egyik nemzetközi szabványa.

Megjegyzés

 • Ha nem tudja létrehozni a kapcsolatot, járjon el a következőképpen:
  • Indítsa el az okostelefonon az Imaging Edge Mobile alkalmazást, majd mozgassa lassan az okostelefont a fényképezőgépen lévő (N-jel) felé.
  • Ha a fényképezőgép vagy az okostelefon tokban van, vegye ki belőle.
  • Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva az okostelefonon az NFC funkció.
 • Előfordulhat, hogy a rádióhullámok interferenciája lép fel, mivel a Bluetooth kommunikáció és a Wi-Fi (2,4 GHz) kommunikáció ugyanazt a frekvenciasávot használja. Ha a Wi-Fi kapcsolat instabil, az okostelefon Bluetooth funkciójának kikapcsolása javíthat rajta. Ebben az esetben a helyinformációkat közlő összeköttetés nem áll rendelkezésre.
 • Ha a [Repülési mód] beállítása [Be], a készülék nem csatlakoztatható az okostelefonhoz. Állítsa a [Repülési mód] opciót [Ki] értékre.