Nyomtatás

[Speciális panelbeállítások] (csak OLED panellel felszerelt modellek esetén)

Ezek a beállítások OLED panellel felszerelt modellek esetén érhetők el, és a képernyőkárosodás (maradványkép)megakadályozására szolgálnak.

Ha a készülék ismétlődően vagy hosszú időn keresztül ugyanazt a képet jeleníti meg, maradványkép jelensége léphet fel.
A televízió két olyan funkcióval is rendelkezik ([Képponteltolás] és [Panelfrissítés]), amelyet a maradványkép csökkentésére terveztek.

Nyomja meg a HOME gombot, majd válassza a [Beállítások] — [Képi megjelenítés és hangzás] — [Speciális panelbeállítások] — elemet, majd a kívánt opciót.

Elérhető beállítások

[Képponteltolás]
A megjelenített képet rendszeres időközönként áthelyezi, hogy megakadályozza a maradványkép kialakulását. Rendes körülmények között ezen beállítás engedélyezése mellett használja a televíziót.
[Panelfrissítés]
Csak akkor végezzen saját kezűleg, amikor a maradványkép kifejezetten észrevehető.

Megjegyzés

  • A panelfrissítést csak kifejezetten észrevehető maradványkép esetén hajtsa végre. Azt javasoljuk, hogy évente csak egyszer hajtsa végre a műveletet. Kerülje a művelet ennél gyakoribb végrehajtását, mivel az hatással lehet a panel hasznos élettartamára.
  • A panelfrissítés végrehajtása körülbelül egy órát vesz igénybe. Fehér vonal jelenhet meg a képernyőn a panelfrissítés közben. Ez nem a televízió meghibásodására utal.
  • A beállításokat 10°C és 40°C közötti hőmérsékleten végezze. Amennyiben a helyiség hőmérséklete kívül esik ezen a tartományon, előfordulhat, hogy a panelfrissítés nem hajtható végre.