Ispis

Upotreba mikrofona daljinskog upravljača

Daljinski upravljači s podrškom za glasovno pretraživanje imaju gumb Mikrofon i ugrađeni mikrofon. Zatražite od usluge Google da pronađe filmove, aplikacije za strujanje, reproducira glazbu i upravlja televizorom, sve svojim glasom. Pritisnite gumb Google asistent (ili Mikrofon) na daljinskom upravljaču da započnete.

 1. Pritisnite gumb Mikrofon na svojem daljinskom upravljaču.
  Uključit će se LED indikator na daljinskom upravljaču.
  Ilustracija gumba mikrofona na daljinskom upravljaču
 2. Govorite u mikrofon dok pritišćete gumb Mikrofon.
  U ovisnosti o modelu, mogu se prikazati primjeri govora.
  Ilustracija govora u gornji dio daljinskog upravljača
  Rezultati pretraživanja prikazuju se kada govorite u mikrofon.

Savjet

 • Ako pritisnete gumb mikrofona na daljinskom upravljaču i izgovorite »Voice hints«, prikazat će se informacije o tome kako govoriti i dostupne glasovne naredbe. Ta opcija možda neće biti dostupna ovisno o modelu/regiji/zemlji/jeziku.
 • Kada je odabran (mikrofon) na početnom zaslonu, o vašoj regiji / zemlji / jeziku / situaciji ovisi je li u upotrebi mikrofon na daljinskom upravljaču ili ugrađeni mikrofon.
 • Ovisno o rezultatima pretraživanja, ako pritisnete gumb (gore) na daljinskom upravljaču, prikazat će se više rezultata pretraživanja.
  Primjer snimke zaslona kada postoji više rezultata pretraživanja

Ako se ne možete koristiti glasovnim pretraživanjem

Ponovo registrirajte na televizoru daljinski upravljač s glasovnim upravljanjem koji ima gumb mikrofon ili gumb Google asistent pritiskom gumba HOME i odabirom [Postavke] — [Daljinski upravljači i dodaci] — [Daljinski upravljač] — [Povezivanje putem Bluetootha].

Napomena

 • Za upotrebu glasovnog pretraživanja potrebna je internetska veza.
 • Vrsta daljinskog upravljača koji se isporučuje s televizorom i dostupnost daljinskog upravljača s ugrađenim mikrofonom razlikuju se ovisno o modelu / regiji / zemlji. S nekim je modelima / u nekim regijama / zemljama dostupan dodatni daljinski upravljač kao opcija.