Ispis

Zabrinuti ste zbog zadržavanja slike. (samo modeli opremljeni zaslonom OLED)

Ako se ista slika prikazuje uzastopno ili na dulja vremenska razdoblja, može doći do zadržavanja slike. Ova poteškoća ne predstavlja kvar.

TV ima dvije funkcije, [Pomak u pikselima] i [Osvježavanje zaslona], koje su osmišljene za smanjenje zadržavanja slike.
Po potrebi možete izvršiti [Osvježavanje zaslona].

  1. Pritisnite gumb HOME, a zatim odaberite [Postavke] — [Prikaz i zvuk] — [Stručne postavke zaslona] — [Osvježavanje zaslona].

Savjet

  • [Pomak u pikselima] je značajka koja sprječava zadržavanje slike prikazivanjem slike koja se automatski kreće u određenim intervalima. U normalnim okolnostima, držite ovu opciju uključenom.
  • Kako biste smanjili zadržavanje slike, preporučujemo da isključujete televizor svakodnevno na više od četiri sata s pomoću daljinskog upravljača ili gumba za uključivanje/isključivanje na televizoru.

Napomena

  • Ručno osvježite zaslon samo ako je zadržavanje slike izrazito zamjetno. Izbjegavajte izvođenje više od jednom godišnje, jer to može utjecati na vijek trajanja zaslona.
  • Slike koje obuhvaćaju satove i svijetle boje lako uzrokuju zadržavanje slike. Izbjegavajte prikazivanje tih vrsta slika na dulja vremenska razdoblja, u protivnom može doći do zadržavanja slike.