Afdrukken

U maakt u zorgen over beeldretentie. (Alleen voor modellen met een OLED-paneel.)

Beeldretentie kan zich voordoen als steeds opnieuw of gedurende langere tijd hetzelfde beeld wordt weergegeven. Dit is geen defect.

Het tv-toestel heeft twee functies, [Pixelverschuiving] en [Schermvernieuwing], die speciaal zijn bedoeld om minder beeldretentie te hebben.
U kunt een [Schermvernieuwing] uitvoeren indien nodig.

  1. Druk op de HOME-knop en selecteer vervolgens [Instellingen] — [Weergave en geluid] — [Scherminstellingen voor experts] — [Schermvernieuwing].

Hint

  • [Pixelverschuiving] is een functie die beeldretentie bestrijdt door het beeld met een zekere regelmaat te verschuiven. In normale omstandigheden laat u deze optie ingeschakeld.
  • Om beeldretentie tegen te gaan raden wij u aan om het toestel dagelijks langer dan vier uur uit te schakelen met de afstandsbediening of met de aan/uit-knop op het tv-toestel.

Opmerking

  • Voer de handmatige schermvernieuwing alleen uit bij duidelijk zichtbare beeldretentie. Gebruik deze functie bij voorkeur niet vaker dan eenmaal per jaar, want dit zou gevolgen kunnen hebben voor de nuttige levensduur van het scherm.
  • Beelden zoals klokken en felle kleuren kunnen sneller tot beeldretentie leiden. Voorkom dat u dergelijke beelden te lang achter elkaar weergeeft, want anders kan beeldretentie optreden.