Afdrukken

Apps installeren

U kunt apps op het tv-toestel installeren, net als bij een smartphone of tablet.

Opmerking

 • U kunt alleen apps installeren die geschikt zijn voor tv-toestellen. Dergelijke apps kunnen anders zijn dan apps voor smartphones/tablets.
 • Een internetverbinding en Google-account zijn noodzakelijk om apps te installeren.

Hint

 • Als u geen Google-account hebt of een gedeelde account wilt aanmaken, maak dan een nieuwe account aan via de website hieronder.
  https://accounts.google.com/signup https://accounts.google.com/signup
  De website hierboven kan variëren afhankelijk van uw regio/land. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg voor meer informatie de startpagina van Google.
 • Wij raden u aan een Google-account te maken op een computer of mobiel apparaat.
 1. Druk op de HOME/-knop en zeg bij [Zoeken] in het Startscherm iets als "Zoek <naam app>-apps" om te zoeken naar de apps die u wilt installeren. U kunt ook het invoerveld selecteren en het schermtoetsenbord gebruiken.
 2. Selecteer een app in de zoekresultaten en installeer deze app.

Hint

 • Als het zoeken naar apps niet het gewenste resultaat oplevert, selecteert u "Google Play Store" en probeert u de app te zoeken in het Google Play Store-scherm.
 • U kunt ook een categorie selecteren op het tabblad Apps in het Startmenu en vervolgens een app selecteren die u wilt gebruiken.

Na het downloaden wordt de app automatisch geïnstalleerd en toegevoegd. U kunt de app starten door [Openen] te selecteren.

Hint

 • Als u een geïnstalleerde app later wilt starten, selecteert u het tabblad Apps in het Startmenu en vervolgens selecteert u [Alles weergeven] aan de rechterkant van het deel met apps. Selecteer de geïnstalleerde app om deze te starten.

Betaalde apps

Er zijn gratis apps en apps waarvoor u moet betalen. Als u een app wilt kopen, hebt u een code van een op voorhand betaalde Google Play-giftcard nodig of moet u uw creditcardgegevens opgeven. Google Play-giftcards kunt u kopen bij diverse winkels.

Een app verwijderen

 1. Druk op de (Snelle instellingen)-knop op de afstandsbediening, selecteer [Instellingen] — [Apps], selecteer de app die u wilt verwijderen en maak de installatie ongedaan.