Afdrukken

Startmenu

Het scherm dat wordt weergegeven wanneer u op de afstandsbediening op de HOME/(start)-knop drukt, wordt het Startmenu genoemd. Vanuit het Startmenu kunt u inhoud zoeken en aanbevolen inhoud, apps en instellingen selecteren.

Hoe het weergegeven Startmenu er precies uitziet, hangt ervan af of een Google-account is aangemaakt op het tv-toestel.
(Sommige functies gelden mogelijk niet voor uw model/regio/land. De afbeeldingen zijn slechts ter informatie. Ze kunnen afwijken van het werkelijke scherm.)

(A) Het Startmenu met aangemaakt Google-account op het tv-toestel
Afbeelding van het Startmenu met ingestelde Google-account
(B) Het Startmenu zonder aangemaakt Google-account op het tv-toestel
Afbeelding van het Startmenu zonder ingestelde Google-account

Een Google-account aanmaken en het tv-toestel gebruiken

Als u het tv-toestel verbindt met het internet en een Google-account aanmaakt, kunt u apps op het tv-toestel installeren en video's op het internet kijken of inhoud zoeken met behulp van uw stem.

Het tv-toestel gebruiken zonder een Google-account aan te maken

Ook als u geen Google-account aanmaakt, kunt u toch tv kijken en inhoud bekijken vanaf apparaten die op het tv-toestel zijn aangesloten, zoals een Blu-ray-speler. Als u het tv-toestel met het internet verbindt, kunt u ook de internetstreamingdiensten gebruiken die in het Startmenu staan.

Opmerking

 • Als u later een Google-account wilt aanmaken en het tv-toestel wilt gebruiken, stel dan Google TV in vanuit het Startmenu of instellingenmenu.
 • Als u de Google-account verwijdert, keert het tv-toestel terug naar de standaardwaarden.

Hint

 • Afhankelijk van de tv-instellingen wordt het Startscherm weergegeven wanneer het tv-toestel wordt ingeschakeld. Als u de volgende instelling wijzigt, kunt u het scherm dat bij het inschakelen van het tv-toestel wordt weergegeven wijzigen in de tv-zender of externe ingang (HDMI bijvoorbeeld) die u aan het kijken was toen het tv-toestel werd uitgeschakeld.
  1. Druk op de (Snelle instellingen)-knop op de afstandsbediening.
  2. Selecteer [Startweergave na aanzetten] en selecteer vervolgens [Laatst gebruikte ingang].

  De volgende keer dat het tv-toestel wordt ingeschakeld, ziet u de tv-zender of de externe ingang (HDMI bijvoorbeeld) die u aan het kijken was toen het tv-toestel werd uitgeschakeld.

  Wijzigingen voorbehouden.

 • Raadpleeg voor meer informatie de "veelgestelde vragen" op de ondersteuningssite van Sony.
  Veelgestelde vragen voor het oplossen van problemen