Afdrukken

Aansluiting

Welke typen en vormen van aansluitingen aanwezig zijn, verschilt per tv-toestel.
Voor de locatie van de aansluitingen raadpleegt u de Installatiehandleiding (de gedrukte handleiding).

AansluitingBeschrijving
Afbeelding van de USB HDD REC-aansluiting
USB HDD REC
Voor aansluiting van een harde schijf met USB-aansluiting of digitale fotocamera/camcorder/USB-opslagmedia.
De functie voor het maken van opnamen op een harde schijf met USB-aansluiting is slechts aanwezig in een beperkt aantal regio's/landen/tv-toestelmodellen.
Afbeelding van de AV IN-aansluiting
AV IN
Voor aansluiting van een videorecorder/spelconsole/dvd-speler/camcorder/extern apparaat.*1
Voor een composietaansluiting gebruikt u een analoge verlengkabel (niet meegeleverd).
*1 Voor een extern apparaat met niet meer dan een SCART AV OUT-aansluiting gebruikt u een SCART-RCA-adapter en analoge verlengkabel.
Voor meer informatie over de vorm van de analoge verlengkabel raadpleegt u Een Blu-ray- of dvd-speler aansluiten.
Afbeelding van de hoofdtelefoonaansluiting
(hoofdtelefoon)
Voor aansluiting van een hoofdtelefoon om daarop het geluid van het tv-toestel te horen. Alleen stereo-miniaansluiting (3-polig) wordt ondersteund.

Opmerking

 • U kunt het geluid niet tegelijk weergeven via de hoofdtelefoon en via de luidsprekers van het tv-toestel.
Afbeelding van de HDMI IN-aansluiting.
HDMI IN
Voor aansluiting van een HDMI-apparaat. De HDMI-interface kan beeld en geluid in digitale vorm doorgeven via één kabel. Voor hoogwaardige 4K-inhoud sluit u een Premium high speed HDMI‐kabel(s) aan en volgt u de instructies op het scherm om het [Indeling HDMI-signaal] van de HDMI IN-poort in te stellen.
Afbeelding van de HDMI IN SUPPORT 8K- of 4K 120p-aansluiting
HDMI IN (8K, 4K 120 Hz)
Als u een HDMI-apparaat gebruikt dat video-output in 8K of 4K 100/120 Hz ondersteunt, sluit u de Ultra High Speed HDMI-kabel aan en volgt u de instructies op het scherm om het [Indeling HDMI-signaal] van de HDMI IN-poort in te stellen.

Opmerking

 • Ondersteuning van 4K 100 Hz is afhankelijk van uw land/regio.
Afbeelding van de HDMI IN SUPPORT 8K- of 4K 120p-aansluiting
HDMI IN (4K 120 Hz)
Als u een HDMI-apparaat gebruikt dat video-output in 4K 100/120 Hz ondersteunt, sluit u de Ultra High Speed HDMI-kabel aan en volgt u de instructies op het scherm om het [Indeling HDMI-signaal] van de HDMI IN-poort in te stellen.

Opmerking

 • Ondersteuning van 4K 100 Hz is afhankelijk van uw land/regio.
Afbeelding van de HDMI IN eARC/ARC-aansluitingAfbeelding van de HDMI IN ARC-aansluiting
HDMI IN (eARC/ARC)
Als u een audiosysteem wilt aansluiten dat eARC (Enhanced Audio Return Channel) of ARC (Audio Return Channel) ondersteunt, gebruik dan de HDMI-poort met het label "eARC/ARC" op het tv-toestel. Deze functie stuurt het geluid naar audiosystemen die eARC/ARC via een HDMI-kabel ondersteunen. Is uw audiosysteem niet geschikt voor eARC/ARC, dan moet u DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) gebruiken.
Afbeelding van de DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)-aansluiting
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)
Voor aansluiting van een audiosysteem met een optische audio-ingang.
Wanneer u een audiosysteem aansluit dat niet compatibel is met ARC via een HDMI-kabel, dan moet u een optische audiokabel aansluiten op DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) om digitaal geluid te kunnen weergeven.
Afbeelding van de ANTENNA-aansluiting
(RF-ingang)
Voor aansluiting van de kabel, een antenne of een extern apparaat.

Opmerking

 • Wanneer u een kabel aansluit op de kabel-/antenne-ingang, draai deze kabel dan gewoon aan met de hand. Als u de kabel te strak aandraait, kunt u het tv-toestel beschadigen.
Afbeelding van de MAIN/SUB-aansluiting
(satellietingang)
Voor aansluiting van een satellietschotel.
Stappen: SUB.MAIN → Antenne.
Voor SUB., sluit hier alleen iets op aan bij gebruik van de dubbele tunermodus (tenzij u Single Cable Distribution EN50494 gebruikt, afhankelijk van het model).
Afbeelding van de LAN-aansluiting
LAN
Verbind met een router.
Via een LAN-kabel is verbinding met het internet mogelijk.
Afbeelding van de CAM-sleuf
CAM (Conditional Access Module)
Voor toegang tot betaaltelevisie. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de CAM voor meer informatie.

Opmerking

 • Steek de smartcard niet rechtstreeks in de CAM-sleuf van het tv-toestel. De kaart moet eerst in de Conditional Access Module die de dealer u bezorgt.
 • CAM wordt niet in alle landen/regio's ondersteund. Informeer bij uw dealer.
 • Wanneer u na het kijken van internetvideo overschakelt naar een digitaal programma, wordt mogelijk een CAM-melding weergegeven.
 • Verwijder de dummykaart en het afdekplaatje (beschikbaarheid afhankelijk van tv-model) alleen uit de CAM-sleuf van het tv-toestel om een smartcard te plaatsen (de kaart zelf moet in een CAM zitten).
Afbeelding van de CENTER SPEAKER IN-aansluiting
CENTER SPEAKER IN
Als u de luidsprekers van uw tv-toestel wilt gebruiken als middenluidsprekers, sluit dan de uitgang van uw AV-ontvanger aan op CENTER SPEAKER IN op uw tv-toestel.
Als u de luidsprekers van uw tv-toestel wilt gebruiken als middenluidspreker, drukt u op de (Snelle instellingen)-knop op de afstandsbediening en selecteert u vervolgens [Instellingen] — [Weergave en geluid] — [Audio-uitgang] — [Speakers] — [Audiosysteem].

Opmerking

 • Voordat u kabels aansluit, moet u eerst het netsnoer van het tv-toestel en dat van de AV-ontvanger uit het stopcontact trekken.
 • Als u de CENTER SPEAKER IN-aansluiting of de S-CENTER SPEAKER IN​-ingang niet gebruikt, wijzig dan de volgende instelling om ruis uit de luidsprekers te voorkomen.
  Druk op de (Snelle instellingen)-knop op de afstandsbediening en schakel [Modus TV-middenspeaker] uit in [Instellingen] — [Weergave en geluid] — [Audio-uitgang].
Afbeelding van de S-CENTER SPEAKER IN-aansluiting
S-CENTER SPEAKER IN​
Hiermee verbindt u het tv-toestel en een geluidsapparaat met een S-CENTER OUT-uitgang/-aansluiting met elkaar door middel van een Kabel voor modus TV-middenspeaker. Voordat u kabels aansluit, moet u eerst het netsnoer van het tv-toestel en dat van het aan te sluiten geluidsapparaat uit het stopcontact trekken.
Raadpleeg Het tv-toestel gebruiken als een middenluidspreker (alleen modellen met Modus TV-middenspeaker) voor meer informatie.

Opmerking

 • Als u de CENTER SPEAKER IN-aansluiting of de S-CENTER SPEAKER IN​-ingang niet gebruikt, dan moet u het volgende doen om ruis uit de luidsprekers te voorkomen.
  Druk op de (Snelle instellingen)-knop op de afstandsbediening en schakel [Modus TV-middenspeaker] uit in [Instellingen] — [Weergave en geluid] — [Audio-uitgang].