Nyomtatás

Csatlakozó aljzat

Az elérhető csatlakozók típusa és alakja a televíziójától függően változhat.
A csatlakozók helyét illetően a Beállítási útmutató (nyomtatott kézikönyv) nyújt útmutatást.

AljzatLeírás
A USB port ábrája
USB
A digitális fényképezőgép/kamera/USB-adathordozó csatlakoztatására szolgál.

Megjegyzés

 • Egy nagyméretű USB-eszköz csatlakoztatása zavarhatja a mellé csatlakoztatott többi eszközt. Ilyen esetben csatlakoztassa egy másik USB-bemenethez.
Az USB HDD REC port ábrája
USB HDD REC
Az USB HDD eszköz vagy digitális fényképezőgép/kamera/USB-adathordozó csatlakoztatására szolgál.
Az USB HDD-felvétel funkció csak korlátozott régiókban/országokban/televízió modelleken érhető el.
Az AV IN aljzat ábrája
AV IN
Videolejátszó/játékkonzol/DVD-lejátszó/kamera/külső egység csatlakoztatására szolgál.*1
Kompozit kapcsolathoz használjon egy analóg hosszabbító kábelt (nem tartozék).
*1 Olyan külső eszközhöz, amely csak SCART AV OUT kimenettel rendelkezik, használjon SCART-RCA adaptert és analóg hosszabbító kábelt.
Az analóg hosszabbító kábel alakjáról bővebb információt a következő szakasz tartalmaz: Blu-ray vagy DVD-lejátszó csatlakoztatása.
Az AV IN és az S-CENTER SPEAKER IN​ ugyanazt a csatlakozót használja.
Az S-CENTER SPEAKER IN aljzat ábrája
S-CENTER SPEAKER IN​
Csatlakoztatja a televíziót és az audiorendszert az S-CENTER OUT bemenet/jack és a Középső tv-hangszóró üzemmód kábelel segítségével. Csatlakozás előtt győződjön meg arról, hogy kihúzta a csatlakoztatni kívánt televízió és audiokészülék tápkábelét.
A részletekért lásd: A televízió használata középsugárzóként (csak Középső tv-hangszóró üzemmód üzemmóddal rendelkező modelleknél).

Megjegyzés

 • Ha nem használja a CENTER SPEAKER IN vagy az S-CENTER SPEAKER IN​ bemenetet, végezze el a következő lépéseket a hangszórózaj kialakulásának elkerüléséhez.
  Nyomja meg a (Gyors beállítások) gombot a távirányítón és kapcsolja ki a [Középső tv-hangszóró üzemmód] lehetőséget a [Beállítások] — [Képi megjelenítés és hangzás] — [Hangkimenet] útvonalon.
A HDMI IN csatlakozó ábrája.
HDMI IN
HDMI-eszköz csatlakoztatására szolgál. A HDMI-interfész a digitális video- és audiojeleket egyetlen kábelen keresztül képes továbbítani. A tartalmak nagy felbontású 4K megjelenítéséhez a Prémium nagysebességű HDMI‐kábel(ek) csatlakoztatása és a [HDMI-jelformátum] értékre állított képernyőn (a HDMI IN porton) megjelenített utasítások követése szükséges.
A HDMI IN támogatás 4K 120p port ábrája
HDMI IN (4K 120 Hz)
Ha olyan HDMI eszközt használ, amely támogatja a 4K 100/120 Hz videokimenetet, akkor egy Ultra nagysebességű HDMI kábel segítségével csatlakozzon, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és állítsa be a [HDMI-jelformátum] értékét a HDMI IN porton.

Megjegyzés

 • A 4K 100 Hz támogatás az országtól/régiótól függ.
Az eARC/ARC HDMI IN bemenet ábrája
HDMI IN (eARC/ARC)
Olyan hangrendszer csatlakoztatásához, amely támogatja az eARC (Enhanced Audio Return Channel) vagy ARC (Audio Return Channel) opciót, csatlakoztassa a HDMI csatlakozót azeARC/ARC” címkével ellátott csatlakozóhoz a TV-n. Ez egy olyan szolgáltatás, amely az audiojeleket HDMI-kábelen keresztül egy, az eARC/ARC-t támogató audiorendszerre küldi át. Ha az audiorendszer nem támogatja az eARC/ARC-t, akkor a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) segítségével kell csatlakoznia.
A DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) aljzat ábrája
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)
Az audiorendszert optikai audiobemenetre csatlakoztatja.
Ha a csatlakoztatott audiorendszer nem kompatibilis a HDMI-kábelt használó ARC technológiával, akkor csatlakoztasson egy optikai audiokábelt a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) kimenetre a digitális hang kiadásához.
Az ANTENNA csatlakozó ábrája
(RF bemenet)
Kábel/antenna/külső egység csatlakoztatására szolgál.

Megjegyzés

 • Ha a kábelt a kábel/antenna bemenetre csatlakoztatja, akkor csak enyhén húzza meg a kezével – a csatlakozás túlzott meghúzása károsíthatja a televíziót.
A MAIN/SUB aljzat ábrája
(műhold bemenet)
Csatlakoztatás a műhold bemenetre.
A csatlakoztatás lépései: SUB.MAIN → antenna.
A SUB. dugaszhoz csak akkor csatlakoztassa, ha ikertuneres módot használ, kivéve az EN50494 egykábeles elosztást (modelltől függően).
A LAN port ábrája
LAN
Router csatlakoztatása.
Csatlakozás az internethez LAN-kábel használatával.
CAM-aljzat ábrája
CAM (feltételes hozzáférési modul)
Hozzáférést biztosít a fizetős televíziós szolgáltatásokhoz. Részletekért lásd a CAM modulhoz mellékelt használati útmutatót.

Megjegyzés

 • Ne csatlakoztasson közvetlenül intelligens kártyát a televízió CAM-aljzatába. A kártyát az erre feljogosított forgalmazótól vásárolt feltételes hozzáférési modulba kell csatlakoztatni.
 • A CAM egyes országokban/területeken nem támogatott. Az elérhetőséget ellenőrizze a jogosított forgalmazónál.
 • Elképzelhető, hogy megjelenik egy CAM üzenet, amikor az internetes videók használata után egy digitális programra vált.
 • A CAM aljzatba behelyezett intelligens kártyán kívül ne távolítson el semmilyen üres kártyát vagy fedelet (a televízió modelljétől függően elérhető) a televízió CAM aljzatából.
A CENTER SPEAKER IN aljzat ábrája
CENTER SPEAKER IN
A televízió hangszóróinak központi hangszóróként való használatához csatlakoztassa az AV vevőegység kimenetét a televízió CENTER SPEAKER IN aljzatához.
Ha a tévé hangszóróit középső hangszóróként szeretné használni, nyomja meg a (Gyors beállítások) gombot a távirányítón, majd válassza a [Beállítások] — [Képi megjelenítés és hangzás] — [Hangkimenet] — [Hangszóró] — [Audiorendszer] lehetőséget.

Megjegyzés

 • A kábelek csatlakoztatása előtt válassza le a televízió és az AV-vevő hálózati tápkábelét.
 • Ha nem használja a CENTER SPEAKER IN vagy az S-CENTER SPEAKER IN​ bemenetet, módosítsa a következő beállítást a hangszórózaj kialakulásának elkerüléséhez.
  Nyomja meg a (Gyors beállítások) gombot a távirányítón, és kapcsolja ki a [Középső tv-hangszóró üzemmód] lehetőséget a [Beállítások] — [Képi megjelenítés és hangzás] — [Hangkimenet] útvonalon.