Ρύθμιση της θέσης της προβαλλόμενης εικόνας (VPL-XW5100)
Συμβουλή
- Προσαρμογή εστίασης
Ο φακός προβολής της συσκευής προβολής υψηλής φωτεινότητας επηρεάζεται θερμικά από το φως της πηγής φωτός. Ως εκ τούτου, η εστίαση δεν είναι σταθερή αμέσως μετά την ενεργοποίηση της ισχύος. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, συνιστάται να προσαρμόζετε την εστίαση αφού περάσουν 30 ή περισσότερα λεπτά από την ενεργοποίηση της συσκευής προβολής και αφού το παράθυρο προσαρμογής του φακού (μοτίβο δοκιμής) έχει εμφανιστεί για 2 λεπτά ή περισσότερο.
Σημείωση
- Ανάλογα με τη θέση που είναι τοποθετημένη η μονάδα, μπορεί να μην είναι δυνατός ο έλεγχός της με το τηλεχειριστήριο. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο, στρέφοντάς το προς τον ανιχνευτή τηλεχειριστηρίου στη συσκευή προβολής ή προς την οθόνη.
- Μην αγγίζετε τον φακό όταν ρυθμίζετε τη θέση της εικόνας. Ενδέχεται να μαγκώσετε τα δάχτυλα σας κατά την έκταση/σύμπτυξη του φακού.
- Κατά την εγκατάσταση της μονάδας στην οροφή και το άνοιγμα του καπακιού του επιλογέα μετατόπισης, το καπάκι μπορεί να πέσει. Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε και κλείνετε το καπάκι, καθώς και όταν χειρίζεστε τον επιλογέα.
- Σημειώστε ότι αν η μονάδα έχει κλίση προς τα επάνω ή προς τα κάτω, η προβαλλόμενη εικόνα θα είναι παραμορφωμένη σε σχήμα τραπεζίου.
- Προσέξτε να μην μαγκώσετε τα δάχτυλά σας όταν περιστρέφετε τα μπροστινά πέλματα (ρυθμιζόμενα).
-
Πατήστε το κουμπί LENS στον πίνακα ελέγχου ή το κουμπί PATTERN στο τηλεχειριστήριο, ώστε να εμφανιστεί ένα σήμα δοκιμής για την εκτέλεση ρυθμίσεων.
-
Πιέστε το καπάκι στο πάνω μέρος της μονάδας για να το ανοίξετε και κατόπιν μετακινήστε τα δύο χειριστήρια μετατόπισης του φακού για να προσαρμόσετε τη θέση της εικόνας.


A: Για ρύθμιση της οριζόντιας θέσης
B: Για ρύθμιση της κατακόρυφης θέσης
Αφού ρυθμίσετε τη θέση της εικόνας, τοποθετήστε το καπάκι στην αρχική του θέση.
-
Ρυθμίστε το μέγεθος της εικόνας χρησιμοποιώντας τον μοχλό ζουμ.

A: Μοχλός ζουμ
-
Ρυθμίστε την εστίαση χρησιμοποιώντας τον δακτύλιο εστίασης.

A: Δακτύλιος εστίασης
Εύρος μετακίνησης της προβαλλόμενης εικόνας
Μπορείτε να μετακινήσετε την προβαλλόμενη εικόνα μόνο εντός της οκταγωνικής περιοχής που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Το δυνατό εύρος μετακίνησης εξαρτάται από τον φακό ή την αναλογία εικόνας της προβαλλόμενης εικόνας.

Για να ρυθμίσετε την κλίση της επιφάνειας τοποθέτησης
Αν η μονάδα τοποθετηθεί σε ανώμαλη επιφάνεια, χρησιμοποιήστε τα μπροστινά (ρυθμιζόμενα) πέλματα (A) για να διατηρήσετε τη μονάδα οριζόντια.

Παράθυρο ρύθμισης φακού (μοτίβο δοκιμής)

Οι διακεκομμένες γραμμές εμφανίζουν τη γωνία θέασης για κάθε αναλογία οθόνης.