Digitalni fotoaparat z izmenljivim objektivom ILCE-7/ILCE-7R

Exposure Comp.

Ko je gumb za izravnavo osvetlitve nastavljen na »0«, lahko osvetlitev prilagodite v možnosti MENU. Glede na vrednost osvetlitve, ki jo nastavi samodejna osvetlitev, lahko celotno sliko posvetlite ali potemnite, če prilagodite funkcijo [Exposure Comp.] na strani plusa ali minusa (izravnava osvetlitve). Običajno se osvetlitev nastavi samodejno (samodejna osvetlitev).

  1. MENU (Camera Settings)[Exposure Comp.] → želena nastavitev.
    Ko je gumb za izravnavo osvetlitve nastavljen na »0«, lahko osvetlitev prilagodite v razponu od –5,0 EV do +5,0 EV.

Opomba

  • Za filme lahko prilagodite osvetlitev v razponu od –2,0 EV do +2,0 EV.
  • Če objekt snemate pod izredno svetlimi ali temnimi pogoji ali če uporabite bliskavico, morda ne boste mogli zagotoviti želenega učinka.
  • Med snemanjem se na zaslonu prikaže le vrednost med –3,0 EV in +3,0 EV z enakovredno svetlostjo slike. Če izberete osvetlitev pod tem razponom, učinek svetlosti slike na zaslonu ne bo viden, vendar pa bo viden na zabeleženem posnetku.
  • Ko je gumb za izravnavo osvetlitve nastavljen na položaj, ki ni »0«, bodo imele prednost nastavitve gumba za izravnavo osvetlitve. Če na primer nastavite [Exposure Comp.] na +5,0 EV, gumb za izravnavo osvetlitve pa je nastavljen na +2,0 EV, bo imela prednost nastavitev »+2,0 EV«.
    Če gumb za izravnavo osvetlitve nastavite na »0« iz položaja, ki ni »0«, se vrednost osvetlitve preklopi na »0«, tudi če je bila osvetlitev nastavljena na druge nastavitve.
  • Če uporabljate funkcijo [Manual Exposure], lahko osvetlitev izravnate le, če je možnost [ISO] nastavljena na [ISO AUTO].