Nyomtatás

Maradványkép kialakulásától tart. (csak OLED panellel felszerelt modellek esetén)

Ha a készülék ismétlődően vagy hosszú időn keresztül ugyanazt a képet jeleníti meg, képvisszamaradás jelenség léphet fel. Ez a probléma nem hibajelenség.

A televízió két olyan funkcióval is rendelkezik ([Képponteltolás] és [Panelfrissítés]), amelyet a képvisszamaradás csökkentésére terveztek.
Szükség esetén elvégezhet egy [Panelfrissítés] műveletet.

  1. Nyomja meg a távirányítón a (Gyors beállítások) gombot, majd válassza a [Beállítások] — [Képi megjelenítés és hangzás] — [Speciális panelbeállítások] — [Panelfrissítés] lehetőséget.

Tipp

  • A [Képponteltolás] egy olyan funkció, amely azzal segíti elő a képek beégésének megelőzését, hogy meghatározott időközönként automatikusan elmozdítja a képet. Normál körülmények között ezt a beállítást hagyja engedélyezve.
  • A képek beégésének csökkentése érdekében azt javasoljuk, hogy kapcsolja ki a televíziót napi négy óránál hosszabb időtartamra a távirányítóval vagy a televízió bekapcsológombjával.

Megjegyzés

  • Csak akkor végezzen saját kezűleg panelfrissítést, amikor a képvisszamaradás kifejezetten észrevehető. Kerülje a művelet ennél gyakoribb végrehajtását, mivel az hatással lehet a panel hasznos élettartamára.
  • Az órákat és világos színeket ábrázoló képek könnyen maradványképet okozhatnak. Akadályozza meg, hogy az ilyen típusú képek hosszú ideig legyenek láthatók a képernyőn, mert maradványkép jelensége léphet fel.