Fájlformátum (mozgókép)

A mozgókép fájlformátumának kiválasztása.

  1. MENU(Felvétel beállítások2) → [Fájlformátum] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

 Fájlformátum Jellemzők
XAVC S 4K Mozgóképek felvétele 4K felbontásban (3840×2160). A PlayMemories Home szoftverrel számítógépre mentheti a mozgóképeket.
XAVC S HD Az AVCHD minőségnél élesebb képminőségben rögzíti a mozgóképeket, de nagyobb adatmennyiséggel.
AVCHD Az AVCHD formátum nagymértékben kompatibilis a számítógépeken kívül egyéb adattároló eszközökkel. A PlayMemories Home szoftverrel számítógépre mentheti a mozgóképeket, vagy olyan lemezt készíthet, amely támogatja ezt a formátumot.

Megjegyzés

  • Ha XAVC S 4K vagy XAVC S HD mozgóképeket rögzít 120p/100p formátumban, a folyamatos felvételi idő maximuma körülbelül 5 perc lesz.A fennmaradó mozgókép-felvételi idő megjelenik a képernyőn.Ha újabb 4K vagy HD 120p/100p mozgóképfelvételt akar készíteni, kapcsolja ki a fényképezőgépet, és a következő felvétel előtt várjon egy ideig. A felvételi környezet hőmérsékletétől függően előfordulhat, hogy a készülék védelme érdekében leáll a felvétel, még mielőtt az időtartama elérné az 5 percet.
  • Ha a [Fájlformátum] beállítása [AVCHD], a mozgóképfájlok méretének felső korlátja kb. 2 GB. Ha felvétel közben a fájl mérete eléri a kb. 2 GB-ot, automatikusan létrejön egy új mozgóképfájl.
  • Ha a [Fájlformátum] beállítása [XAVC S 4K], és HDMI eszközhöz csatlakoztatott fényképezőgéppel készít mozgóképeket, a képek nem jelennek meg a fényképezőgép képernyőjén.