Identificarea pieselor

Părțile de sus, din lateral și de jos

 1. Microfon

 2. Port Micro USB

 3. Buton rotativ de blocare

 4. Picior cu interfaţă multiplă

  Notă

  • Nu atingeți conectorul sistemului Picior cu interfaţă multiplă cu mâinile goale.
 5. Capac de protecție pentru conector

Partea din spate

 1. Selector de direcționalitate

  : Superdirecțional

  Oferă o direcţionalitate fină, care permite captarea sunetelor provenite din față. Vă puteți concentra pe înregistrarea sunetelor provenite din partea din față a camerei, reducând totodată la minimum sunetele din jur.

  : Unidirecțional

  Puteți înregistra sunetele provenite din partea din față a camerei, reducând totodată la minimum sunetele provenite din spate.

  : Omnidirecțional

  Asigură aceeași direcţionalitate, care permite captarea sunetelor provenite din toate direcțiile. Selectați acest tip de direcționalitate dacă doriți să înregistrați mai ales sunetele din mediul înconjurător sau să includeți vocea fotografului în înregistrare.

 2. Comutator ATT

  Selectați această opțiune, care este adecvată pentru volumul înregistrării audio. Pentru a înregistra sunete puternice și a reduce totodată distorsiunile la minimum, selectați „20dB”. Pentru a înregistra sunete slabe și a le amplifica, selectați „0dB”. Se recomandă să selectați o opțiune în timp ce monitorizați indicatorul de volum din cameră sau volumul înregistrării audio cu căști.

 3. Comutator AUTO/MAN

  AUTO: Nivelul volumului înregistrării este reglat automat.

  MAN: Reglați volumul înregistrării cu discul AUDIO LEVEL.

 4. Disc AUDIO LEVEL

  Reglați nivelul volumului înregistrării când comutatorul AUTO/MAN este setat pe „MAN”.

  Se recomandă să ajustați nivelul în timp ce monitorizați indicatorul de volum din cameră sau volumul înregistrării audio cu căști.

 5. Comutator FILTER

  NC: Selectați această opțiune pentru a utiliza funcția filtrului de reducere a zgomotului. Zgomotele neplăcute sunt eliminate eficient prin intermediul procesării digitale a semnalului. Când calitatea sunetului nu vi se pare adecvată, selectați „OFF”.

  LC: Selectați această opțiune pentru a utiliza funcția filtrului trece-jos. Sunt reduse la minimum zgomotele nedorite, precum zgomotul vântului, cel al aparatelor de aer condiționat și vibrațiile.

  OFF: Selectați această opțiune pentru a dezactiva una dintre funcțiile filtrului.

  Notă

  • În cazul în care camera cuplată este utilizată în mod portabil în locuri liniștite, este posibil să se înregistreze un zgomot slab din cauza vibrațiilor.

   Dacă zgomotul produs de vibrații în înregistrare este deranjant, setați comutatorul FILTER pe „LC” și repetați procesul.

 6. Comutator DIGITAL/ANALOG

  Selectați tipul de intrare digitală sau analogică.

  În cazul în care camera este compatibilă cu interfața audio digitală a sistemului Talpă cu interfaţă multiplă, setați comutatorul pe „DIGITAL”.

  Astfel, le permiteți unității și camerei cuplate să comunice reciproc prin semnale digitale și să realizeze o înregistrare audio cu un minim de zgomote străine.

Despre paravânt

Prin montarea paravântului pe microfonul unității, puteți reduce la minimum zgomotul provocat de vânt sau de respirație în microfon, zgomot care ar fi inclus în înregistrare.

Notă

 • Dacă paravântul este expus la ploaie și umiditate, scoateți-l din unitate și lăsați-l să se usuce la umbră.