Selectarea direcționalității
Prin acționarea butonului rotativ pentru modul direcționalitate, puteți selecta direcționalitatea optimă pentru sunetele pe care doriți să le înregistrați sau pentru condițiile de înregistrare.
Superdirecțional
Se captează sunetele dintr-un interval specific din fața acestei unități, permițându-se o preluare la fel de clară a sunetelor. Modul superdirecțional permite o înregistrare cu mai puține reverberații, pretându-se mai bine la înregistrarea în spații interioare. Modul superdirecțional este recomandat pentru realizarea sau redarea în streaming de filmări în care, de exemplu, subiectul vorbește în imediata apropiere a acestei unități.
Unidirecțional
Se captează o gamă diversă de sunete din fața acestei unități. Modul unidirecțional este recomandat, de exemplu, pentru înregistrarea de conferințe și ședințe.
Omnidirecțional
Se captează în mod egal sunete din toate direcțiile. Modul omnidirecțional este recomandat, de exemplu, pentru înregistrarea tuturor sunetelor, inclusiv a celor din mediul ambiant.
Superdirecțional (Spate)
Se captează sunetele din spatele acestei unități, precum și sunete mai slabe din față. Modul superdirecțional (spate) este recomandat, de exemplu, pentru realizarea de filmări de peisaj cu narator.
Superdirecțional (Față+Spate)
Se captează în mod egal și sunetele din fața, și din spatele acestei unități, precum și sunete mai slabe din stânga și din dreapta. Modul superdirecțional (față+spate) permite înregistrarea de sunete de la subiectul din fața acestei unități, precum și a vocii realizatorului, fiind recomandat, de exemplu, pentru înregistrarea de interviuri.
Superdirecțional (Față/Spate) separat
Se captează în mod egal și sunetele din fața (canalul 1), și din spatele acestei unități (canalul 2), precum și sunete mai slabe din stânga și din dreapta. Modul superdirecțional (față/spate) separat permite reglarea individuală a volumului pentru semnalul audio din față și din spate după înregistrarea video, fiind recomandat când este necesară editarea coloanei sonore din înregistrare.
(Stereo)
O înregistrare video realistă este posibilă prin localizarea clară a surselor de sunet din stânga (canalul 1) și din dreapta (canalul 2). Modul stereo este recomandat, de exemplu, pentru realizarea de filmări cu obiecte aflate în mișcare, de exemplu, trenuri sau mașini care se deplasează cu viteză sau de filmări cu interpretări muzicale pe scenă.
Ultradirecțional
Datorită tehnologiei de formare digitală adaptivă a fasciculului utilizată de această unitate, sunetul țintă din fața unității este captat în timp ce oricare alte sunete inutile sunt reduse în mod semnificativ în același timp. Modul ultradirecțional este recomandat pentru a efectua înregistrări cu minimul de sunete inutile la distanţă mică, cum ar fi vocile din jurul subiectului, în timp ce se menţin sunetele moderate din mediul înconjurător la distanţă lungă, cum ar fi sunetul unui pârâu şi al unui ciripit de păsări, în înregistrări.
Pentru detalii privind tehnologia de formare digitală adaptivă a fasciculului, consultați Despre tehnologia de formare digitală adaptivă a fasciculului.
Sugestie
-
Cu cât subiectul se află mai aproape de această unitate, cu atât sunetul va fi captat mai clar.
Notă
-
În următoarele cazuri, este posibil ca sunetele emise de subiect în faţa acestei unități să nu fie recunoscute, iar sunetul din înregistrări se poate auzi mai încet în comparaţie cu cel înregistrat în alte moduri de direcționalitate.
-
Înregistrările sunt efectuate în spaţii cu ecouri puternice, cum ar fi o încăpere mică.
-
Subiectul se află la distanță de această unitate.
-
Sunetele de la subiect sunt estompate în zgomotele ambiante.
-
Subiectul nu este orientat direct spre fața acestei unități; acesta este orientat, de exemplu, în jos sau în lateral.
Încercaţi una din următoarele variante care se potrivesc situației.
-
Schimbați setarea comutatorului ATT.
-
Setați comutatorul AUTO/MAN la „MAN” și reglați nivelul volumului de înregistrare cu comutatorul rotativ AUDIO LEVEL.
-
Reglaţi distanţa faţă de subiect de la această unitate sau direcția de orientare a unității.
-
Schimbaţi direcționalitatea la modul superdirecțional.
-
-
În funcție de mediu și de sursa sunetului, pot apărea următoarele probleme. Dacă ele par supărătoare, schimbați direcționalitatea pe modul superdirecțional.
-
Volumul şi calitatea sunetelor ambiante din alte părți decât din fața acestei unități sunt instabile.
-
Calitatea audio este instabilă. De exemplu, zgomotul brusc, asemănător unei bătăi din palme, are ecou în mediul audio.
-