Despre tehnologia de formare digitală adaptivă a fasciculului
Tehnologia de formare digitală adaptivă a fasciculului este o tehnologie în care sunetele din cadrul intervalului de aproximativ 30 de grade în fața acestei unități sunt recunoscute și captate ca sunete țintă, în timp ce sunetele inutile dintr-un interval apropiat de cel al sunetelor țintă sunt reduse în mod semnificativ în același timp.
Deoarece tehnologia de formare digitală adaptivă a fasciculului adaptează modelul de captare a sunetului în mod dinamic la modificările din mediul înconjurător apropiat, sunetele inutile sunt menținute reduse chiar și când sursele acestora se mișcă. Pe de altă parte, sunetele ambiante la distanţă lungă sunt captate moderat împreună cu sunetul ţintă.
Modul Ultradirecțional (formare digitală adaptivă a fasciculului)
Cu (Ultradirecțional) selectat prin butonul rotativ pentru mod direcționalitate de pe această unitate, algoritmul formării digitale adaptive a fasciculului este aplicat pentru înregistrări.
Următoarele prezintă modul în care sunt recepţionate sunetele în modul ultradirecțional:
Sunet subiect/țintă
Sunet inutil
Sunet ambiant
Alte moduri de direcționalitate
În oricare alt mod de direcționalitate decât modul ultradirecțional, modelul de captare a sunetului nu se modifică niciodată în mod dinamic. Drept urmare, sunetele inutile dintr-un interval apropiat de sunetul țintă pot fi captate în funcție de locație sau de direcția de orientare a acestei unități.
Pentru detalii despre modul în care sunt captate sunetele în fiecare mod de direcționalitate, consultaţi Selectarea direcționalității.
Următoarele prezintă modul în care sunt recepţionate sunetele în modul superdirecțional:
Sunet subiect/țintă
Sunet inutil