Támogatott kodekek

A kodek egy hangkódolási algoritmus, amely a BLUETOOTH-kapcsolaton keresztül történő hangátvitel során használható.

A headset a következő négy kodeket támogatja az A2DP kapcsolaton keresztül történő zenelejátszás esetében: SBC, AAC, aptX és LDAC.

 • SBC

  Ez az alsáv kodek (Subband Codec) rövidítése.

  Ez a BLUETOOTH-eszközök által alkalmazott szabványos hangkódolási technológia.

  Minden BLUETOOTH-eszköz támogatja az SBC kodeket.

 • AAC

  Ez az Advanced Audio Coding rövidítése.

  Az AAC technológiát főleg az Apple-termékek (például iPhone készülékek) esetében alkalmazzák, és jobb hangminőséget biztosít, mint az SBC.

 • aptX

  Ez egy hangkódolási technológia.

  Az aptX technológiát egyes Android-okostelefonok használják, és kisebb tömörítési arányt, valamint jobb hangminőséget biztosít, mint az SBC.

 • LDAC

  Az LDAC egy, a Sony által kifejlesztett hangkódolási technológia, amely lehetővé teszi a nagyfelbontású hangtartalmak (High-Resolution (Hi-Res) Audio) sugárzását, akár BLUETOOTH-kapcsolaton keresztül is.

  Más BLUETOOTH-kompatibilis kódolási technológiákkal ellentétben (például SBC) a nagyfelbontású hangtartalmak (Hi-Res Audio) lefelé konvertálása nélkül működik (*), a hatékony kódolásnak és az optimalizált csomagkezelésnek köszönhetően pedig az egyéb technológiákhoz képest nagyjából háromszor több adat (**) továbbítására képes a BLUETOOTH vezeték nélküli hálózaton keresztül, példátlan hangminőséggel.

  *kivéve a DSD formátumú tartalmak esetében

  **az SBC kódoláshoz viszonyítva, 990 kbps (96/48 kHz) vagy 909 kbps (88,2/44,1 kHz) bitráta kiválasztása esetén

Amikor a zene a fenti kodekek valamelyikével van továbbítva egy csatlakoztatott eszközről, a headset automatikusan arra a kodekre vált, és ugyanazzal a kodekkel játssza le a zenét.

Ugyanakkor a headsethez csatlakoztatott eszköztől függően előfordulhat, hogy az eszközön egy másik kodeket kell beállítani a headsettel való zenehallgatáshoz, még akkor is, ha az eszköz támogatja az SBC kodeknél jobb hangminőséget biztosító kodekeket.

A kodek beállításával kapcsolatos részleteket az eszközhöz mellékelt használati útmutatóban olvashat.