A készülék töltése

A készüléket fali aljzatról vagy számítógépről lehet feltölteni. A készüléket töltés közben is használhatja.

Ha az akkumulátor le van merülve, akár 10 percig is eltarthat, amíg a készülék reagál a töltésre. Előfordulhat, hogy ezalatt a képernyő teljesen sötét marad, és nem jelenik meg rajta a töltést jelző ikon. Egy teljesen lemerült akkumulátor teljes feltöltése néhány órát vesz igénybe. A töltési sebességre hatással lehet a környezeti hőmérséklet.

Mindig eredeti Sony töltőt és az adott Xperia modellhez való USB-kábelt használjon, mivel előfordulhat, hogy más töltők és kábelek hosszabb idő alatt töltik fel, vagy egyáltalán nem töltik, sőt akár károsíthatják is a készüléket.

Megjegyzés

 • A készülékben beépített, újratölthető akkumulátor található, amelyet csak egy arra jogosult Sony szerviz cserélhet ki. Soha ne próbálkozzon meg azzal, hogy saját maga kinyissa és szétszedje a készüléket. A készülék felnyitása sérülést okozhat, és a jótállás érvényét vesztheti.

Tipp

 • A fali aljzathoz csatlakoztatható töltővel gyorsabban töltheti a készüléket, mint számítógépen keresztül. A készüléket töltés közben is használhatja.

Ábra: A készülék töltése

 1. Csatlakoztassa az USB-kábel egyik végét a töltőhöz (vagy egy számítógép USB-portjához).
 2. Csatlakoztassa a kábel másik végét a készülék USB-portjához.
  A jelzőfény a töltés megkezdésekor világítani kezd.
 3. Amikor a készülék teljesen feltöltődött, húzza ki belőle a kábelt.
  Ügyeljen arra, hogy ne törje meg a csatlakozót.

Az akkumulátor jelzőfényének állapota

 • Zöld: Az akkumulátor töltése folyamatban van, és a töltöttségi szintje 90% fölötti
 • Sárga: Az akkumulátor töltése folyamatban van, és a töltöttségi szintje 15–90% között van
 • Vörös: Az akkumulátor töltése folyamatban van, és a töltöttségi szintje 15% alatti

Megjegyzés

 • Fontos, hogy a készülékhez mellékelt USB-kábelt használja a készülék töltéséhez, mivel az egyéb típusú USB-kábelek a készülék károsodását okozhatják.

Tipp

 • Ha teljesen lemerül az akkumulátor, előfordulhat, hogy 10 percbe is telik, míg a jelzőfény elkezd világítani, és megjelenik a töltésjelző ikon.