Támogatott kodekek

A kodek egy hangkódolási algoritmus, amely a Bluetooth-kapcsolaton keresztül történő hangátvitel során használatos.

A headset a következő 3 kodeket támogatja az A2DP-kapcsolaton keresztül történő zenelejátszás esetében: SBC, AAC és LDAC.

 • SBC

  Ez az Subband Codec rövidítése.

  Az SBC a Bluetooth-eszközök által alkalmazott szabványos hangkódolási technológia.

  Minden Bluetooth-eszköz támogatja az SBC kodeket.

 • AAC

  Ez az Advanced Audio Coding rövidítése.

  Az AAC technológiát főleg az Apple-termékek (például iPhone-ok) esetében alkalmazzák, és jobb hangminőséget biztosít, mint az SBC.

 • LDAC

  Az LDAC egy, a Sony által kifejlesztett hangkódolási technológia, amely lehetővé teszi a nagyfelbontású hangtartalmak (High-Resolution (Hi-Res) Audio) átvitelét, akár Bluetooth-kapcsolaton keresztül is.
  Más Bluetooth-kompatibilis kódolási technológiákkal ellentétben (amilyen például az SBC) a nagyfelbontású hangtartalmak (High-Resolution Audio) lefelé konvertálása nélkül működik (*), a hatékony kódolásnak és az optimalizált csomagkezelésnek köszönhetően pedig az egyéb technológiákhoz képest nagyjából háromszor több adat (**) továbbítására képes vezeték nélküli Bluetooth-hálózaton keresztül, példátlan hangminőséggel.

  *A DSD formátumú tartalmak kivételével.

  **Az SBC kódoláshoz viszonyítva, 990 kbps (96/48 kHz) vagy 909 kbps (88,2/44,1 kHz) bitráta kiválasztása esetén.

Ha a headset a „hangminőség elsőbbsége” üzemmódban van, és a zene a fenti kodekek valamelyikével van továbbítva egy csatlakoztatott eszközről, a headset automatikusan arra a kodekre vált, és ugyanazzal a kodekkel játssza le a zenét.

Ugyanakkor a headsethez csatlakoztatott eszköztől függően előfordulhat, hogy az eszközön egy másik kodeket kell beállítani a headsettel való zenehallgatáshoz, még akkor is, ha az eszköz támogatja az SBC kodeknél jobb hangminőséget biztosító kodekeket.

A kodek beállításával kapcsolatos részleteket az eszközhöz mellékelt használati útmutatóban olvashat.