Az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése

Ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét.

Amikor a headset bekapcsolt állapotában megnyomja a (bekapcsolás) gombot, a hátralévő akkumulátortöltöttséget jelző hangos útmutatás hallható.

„Battery about XX %” (Töltöttség: kb. XX %) (Az „XX” érték a hozzávetőleges fennmaradó töltöttségi szintet mutatja.)

„Battery fully charged” (Teljesen feltöltve)

Az akkumulátor a hangos útmutatás által jelzett és valós energiaszintje egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

Emellett a (piros) jelzőfény is villog körülbelül 15 másodpercig, ha a headset bekapcsolásakor az akkumulátor energiaszintje 20% vagy alacsonyabb.

Alacsony energiaszint esetén

Figyelmeztető hangjelzés hallható, és a töltöttségjelző színe vörösre vált. Ha a „Low battery, please recharge headset” (Alacsony töltöttség, töltse fel a headsetet) hangos útmutatás hallható, a lehető leghamarabb kezdje el tölteni a headsetet.

Ha az akkumulátor teljesen lemerül, figyelmeztető hangjelzés, majd a „Please recharge headset. Power off” (Töltse fel a headsetet. Kikapcsolás) hangos útmutatás hallható, és a készülék automatikusan kikapcsol.

iPhone vagy iPod touch használata esetén

Ha a headset iPhone vagy iPod touch készülékhez van csatlakoztatva HFP Bluetooth-kapcsolaton keresztül, az iPhone vagy az iPod touch képernyőjén megjelenik egy ikon, amely a headset akkumulátorának energiaszintjét jelzi.

Az akkumulátor töltöttségét jelző ikonok illusztrációja

A: A headset hátralévő akkumulátor-üzemideje

B: 100% – 70%

C: 70% – 50%

D: 50% – 20%

E: 20% vagy alacsonyabb (töltés szükséges)


A headset töltöttségi szintje az iOS 9 vagy újabb rendszerű iPhone vagy iPod touch készülékek minialkalmazásain is megjelenik. A további részleteket az iPhone vagy az iPod touch mellékelt kezelési útmutatója tartalmazza.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

Android rendszerű okostelefon (OS 8.1 vagy újabb) használata esetén

Ha a headset Android-okostelefonhoz van csatlakoztatva HFP Bluetooth-kapcsolaton keresztül, válassza ki a [Settings] - [Device connection] - [Bluetooth] lehetőséget a headset energiaszintjének megjelenítéséhez ott, ahol a párosított Bluetooth-eszköz látható az okostelefon képernyőjén. A megjeleníthető energiaszintek a következők: 100%, 70%, 50%, 20%. A részleteket az Android-okostelefon használati útmutatója tartalmazza.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

Tipp

  • Az akkumulátor töltöttségét ellenőrizheti a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással. Az Android-okostelefonok és az iPhone/iPod touch készülékek egyaránt támogatják az alkalmazást.

Megjegyzés

  • Ha egy, a „hanghordozó-lejátszó” (A2DP) funkciót csak többpontos kapcsolaton keresztül támogató iPhone vagy iPod touch készülékhez vagy Android-okostelefonhoz csatlakoztatja a headsetet, az akkumulátor energiaszintje nem megfelelően fog megjelenni.
  • Közvetlenül egy szoftverfrissítés után, vagy ha az akkumulátor hosszú ideje nem volt használatban, az akkumulátor energiaszintje esetleg nem megfelelően jelenik meg. Ebben az esetben többször egymás után töltse fel és merítse le az akkumulátort az energiaszint megfelelő megjelenítéséhez.