A környezet hangjainak hallgatása zenelejátszás közben (környezeti hang üzemmód)

A headset bal/jobb oldali egységeibe beépített mikrofonokon keresztül a zeneszámok lejátszása közben is hallhatja a környezeti hangokat.

A környezeti hang üzemmód aktiválása

Nyomja meg többször az NC/AMB gombot, amikor a zajszűrési funkció bekapcsolt állapotban van.

A környezeti hang üzemmód beállításainak megváltoztatása

A normál és a beszédhang üzemmód (a környezeti hang üzemmód beállításai) közötti váltáshoz a Bluetooth funkció használatával csatlakoztassa az okostelefont (telepített „Sony | Headphones Connect” alkalmazással) és a headsetet.

Normál üzemmód: Zenehallgatás közben ugyanúgy hallhatja a környező hangokat, mintha nem viselne headsetet.

Beszédhang üzemmód: Zenehallgatás közben hallhatja azokat a hangokat (például a hangosbemondót a vonaton), amelyeket hallani szeretne.

A környezeti hang üzemmód kikapcsolása


Nyomja meg többször egymás után az NC/AMB gombot a zajszűrési funkció be- illetve kikapcsolásáig, amit követően hangos útmutatás tájékoztatja a beállítás változásáról. A gomb minden megnyomására az aktuális funkció az alábbiak szerint változik.

Környezeti hang üzemmód: BE

Zajszűrési funkció/Környezeti hang üzemmód: KI

Zajszűrési funkció: BE

Tipp

  • A használati területen fennálló körülmények és a lejátszott hang típusának/hangerejének függvényében előfordulhat, hogy a környezeti hangok a környezeti hang üzemmód használatával sem hallhatók. Ne használja a headsetet olyan helyeken, ahol veszélyes lehet, ha nem hallja a környezeti hangokat, például forgalmas utakon.
  • Ha helytelenül viseli a headsetet, elképzelhető, hogy a környezeti hang üzemmód nem működik megfelelően. Helyesen viselje a headsetet.
  • A headset tárolja a környezeti hang üzemmód beállításainak a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással végrehajtott módosításait. Akkor is hallgathat zenét a környezeti hang üzemmód mentett beállításaival, ha a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással nem rendelkező egyéb eszközhöz csatlakoztatja a headsetet.

Megjegyzés

  • Ha a környezeti hang üzemmód be van kapcsolva, a szél zaja az adott viszonyoktól függően felerősödhet. Ebben az esetben módosítsa a beállítást Normál üzemmódról Beszédhang üzemmódra a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással.
    Ha a szél zaja így is túl hangos, kapcsolja ki a Környezeti hang üzemmódot.