Információk a headset vízállóságának mértékével kapcsolatban

A headset vízállóságának mértéke

  • Az egység vízállósági specifikációi az IPX4 1) IEC 60529 „Víz elleni védettségi fokozatok (IP-kód)” specifikációnak felelnek meg, amely a víz elleni védettségi fokozatként van meghatározva. Mindazonáltal a készülék vízben nem használható. A készülék nem megfelelő használata esetén víz kerülhet a belsejébe, és tüzet, áramütést vagy meghibásodást okozhat. (A micro-USB port fedelét teljesen le kell zárni.)
    Vegye figyelembe az alábbi óvintézkedéseket, és használja megfelelően a készüléket.

1)IPX4 (fröccsenő víz elleni védelem foka): Védelem a bármilyen irányból fröccsenő vízzel szemben.

Azok a folyadékok, amelyekre a vízállóság specifikációi érvényesek

Alkalmazható: tiszta víz, csapvíz, izzadtság
Nem alkalmazható: a fentiektől eltérő folyadékok (például: szappanos víz, mosószeres víz, fürdőszeres víz, sampon, meleg forrásvíz, uszodavíz, tengervíz stb.)

Az egység vízállóságának mértéke a fentiekben leírt feltételek között, a Sony által végzett méréseken alapul. Vegye figyelembe, hogy a vevő általi helytelen használat során történő vízbemerülés miatti hibás működésre nem vonatkozik a jótállás.

A vízállóság fenntartása

Tekintse át az alábbi óvintézkedéseket a headset megfelelő használatához.

  • A micro-USB port fedele alapvető fontosságú a cseppállóság biztosításához. A micro-USB port fedelét teljesen zárja le a headset használata előtt. Ha fedél nem zárható le megfelelően egy idegen tárgy vagy rés miatt, a cseppállóság megszűnik, ami hibás működést okozhat az egységbe kerülő víz miatt.
  • Ne fröcsköljön folyadékot a hangsugárzó testbe, mert ez ronthatja a cseppállóság mértékét.
  • Ne helyezze vízbe a fejhallgatót, illetve ne használja magas páratartalmú helyen, például fürdőszobában.
  • Ne ejtse el a fejhallgatót, illetve ne tegye ki erős ütésnek. Ez a headset eldeformálódását vagy károsodását okozhatja, ami ronthatja a cseppállóság mértékét.
  • A fejhallgatón megülő vízcseppeket puha, száraz ronggyal stb. törölje le. Ha vízcsepp marad a fülhallgató üregében, előfordulhat, hogy csak halk hangot hall, vagy egyáltalán nem hall hangot. Ebben az esetben távolítsa el a füldugót, fordítsa lefelé a hangvezetőt, és rázza meg néhányszor a vízcseppek eltávolítása érdekében.

  • A headset megfagyhat, ha a headseten vízcseppek maradnak vissza egy hideg helyen. Mindenképpen törölje le a vízcseppeket a használatot követően. Ennek elmulasztása meghibásodást okozhat.
  • A headset megrepedhet vagy eldeformálódhat a hosszú távú használatot követően. Ha repedést vagy deformálódást észlel, függessze fel a headset használatát, és kérjen tanácsot a legközelebbi Sony-kereskedőtől.