A tisztításról

Az objektív, a kereső és a vaku tisztítása

Az ujjlenyomatok, por stb. eltávolításához puha ronggyal törölje le az objektívet, a keresőt és a vakut.

Az objektív tisztítása

  • Ne használjon olyan tisztítószeroldatot, amely szerves oldószert, például hígítót vagy benzint tartalmaz.
  • Az objektív felületéről egy kereskedelmi forgalomban kapható kézi levegőpumpával fújja le a port. Ha a felületre por tapadt, objektívtisztító oldattal enyhén benedvesített puha kendővel vagy papírtörlővel törölje le. Spirális mintában, belülről kifelé haladjon. Ne szórjon tisztítószert közvetlenül az objektív felületére.

A vaku tisztítása

Használat előtt tisztítsa meg a vaku felületét. A vaku hőkibocsátása miatt a vaku felületén lévő szennyeződés füstölni vagy égni kezdhet. A szennyeződések, por stb. eltávolításához puha ronggyal törölje le a vakut.

A fényképezőgép burkolatának tisztítása

Ne érintse meg a készülék objektívfoglalaton belül eső alkatrészeit, például az objektív jelérintkezőit. Az objektívfoglalaton belül eső részek tisztításához fújja ki a port egy kereskedelmi forgalomban kapható kézi levegőpumpával*.

*Ne használjon spray típusú levegőfújót, különben üzemzavar keletkezhet.

A készülék felületének tisztítása

A készülék felületét puha, vízzel enyhén benedvesített ruhával tisztítsa, majd törölje meg egy száraz ruhával. Hogy megelőzze a külső felület vagy burkolat károsodását:

  • Ne tegye ki a készüléket vegyszerek, pl. hígító, benzin, alkohol, eldobható törlőkendő, rovarriasztó, napolaj vagy rovarölő szer hatásának.
  • Ne érjen a készülékhez, ha a keze a fenti anyagok valamelyikével szennyezett.
  • Ne hagyja, hogy a készülék hosszabb ideig gumival vagy PVC-vel érintkezzen.

A képernyő tisztítása

  • Ha a kezéről olaj, kézkrém vagy hasonló kerül a képernyőre, az eredeti bevonat könnyen leválhat. Az olajat vagy kézkrémet minél hamarabb le kell törölni.
  • A bevonat megkarcolódhat, ha a képernyőt papírtörlővel vagy hasonlóval erősen törli.
  • Ha ujjnyomatos vagy poros lesz a képernyő, finoman távolítsa el a port a felületéről, puha textillel vagy hasonló anyaggal tisztítsa meg a képernyőt.