Fókuszállítás

Képkészítés előtt a kép kinagyításával ellenőrizheti a fókuszt.

Az [MF segéd] használatával ellentétben a fókuszállító gyűrű használata nélkül nagyíthatja ki a képet.

 1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Fókuszállítás].
 2. A vezérlőkerék közepének megnyomásával nagyítsa ki a képet, és a vezérlőkerék felső/alsó/bal/jobb oldalának megnyomásával válassza ki a nagyítás középpontját.
  • Ahányszor megnyomja a középső gombot, megváltozik a nagyítási arány.
 3. Ellenőrizze a fókuszt.
  • [Kézi fókusz] fókuszálás esetén a nagyított kép megjelenítése közben állíthatja be a fókuszt. A [Fókuszállítás] funkció leáll, ha félig lenyomja az exponáló gombot.
  • Ha félig lenyomja az exponáló gombot, amikor automatikus fókuszállítás közben nagyított kép jelenik meg, az [AF Fókuszállítás] beállítástól függően a készülék különböző funkciókat hajt végre.
   • Ha az [AF Fókuszállítás] beállítása [Be]: Újra automatikus fókuszállítást hajt végre.
   • Ha az [AF Fókuszállítás] beállítása [Ki]: Kilép a [Fókuszállítás] funkcióból.
  • A kép nagyított megjelenítésének idejét a következőképpen állíthatja be: MENU (Felvétel beállítások1) → [Fókusz nagyítási idő].
 4. Nyomja le teljesen az exponáló gombot, és készítse el a felvételt.

A fókusznagyító funkció használata érintővezérléssel

A képernyő megérintésével állíthatja be a fókuszt a nagyított képen. Előbb állítsa át az [Érintő Vezérlés] opciót [Ki] értékről másikra. Ha [Kézi fókusz] fókuszmódban a képernyővel fényképez, a [Fókuszállítás] elvégzéséhez koppintson duplán a befókuszálandó területre. Ha a keresővel fényképez, dupla koppintásra egy keret jelenik meg a képernyő közepén, amit elhúzással áthelyezhet. A vezérlőkerék közepének megnyomásával nagyítható ki a kép.

Tipp

 • A fókusznagyító funkció használata közben a nagyított területet az érintőképernyőn elhúzva mozgathatja.
 • Ha ki akar lépni a fókusznagyító funkcióból, koppintson duplán újra. Ha az [AF Fókuszállítás] beállítása [Ki], a fókusznagyító funkcióból az exponáló gomb félig történő lenyomásával lehet kilépni.