Vezeték nélküli vakus fényképezés

A vezeték nélküli vakuk használatának kétféle módja van. Az egyik mód esetében fényjelekkel, a másik mód esetében rádiójelekkel kommunikál a vaku. A fényképezőgéphez csatlakoztatott vakunak kell a vezérlőnek lennie fényjelekkel történő vakukioldás esetén, illetve egy vezeték nélküli rádiós vezérlőre (külön megvásárolható) van szükség rádiójelekkel történő vezeték nélküli vakukioldásos fényképezés esetén. Az egyes módok beállításával kapcsolatos részleteket lásd a vaku vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlő használati útmutatójában.
  1. Távolítsa el a fényképezőgépről a papucskupakot, majd csatlakoztassa a vakut vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlőt.
    • Fényjelekkel történő vezeték nélküli vakus fényképezés esetén a csatlakoztatott vakut vezérlőként állítsa be.
  2. MENU (Felvétel beállítások1) → [Vaku üzemmód][Vezeték nélk.].
  3. Állítson be egy vezeték nélküli módra állított, fényképezőgéptől távolra helyezett vagy a vezeték nélküli rádiós vevőhöz (külön megvásárolható) csatlakoztatott vakut.
    • A fényképezőgép AEL gombját megnyomva végezzen tesztvillantást.

Az AEL gomb beállítása

Vezeték nélküli vakus felvétel esetén ajánlatos a következő beállítása: MENU (Felvétel beállítások2)[Egyéni gomb(felv.)][AEL gomb funkciója][AEL tartás].

Megjegyzés

  • Előfordulhat, hogy a fényképezőgéptől távolra helyezett vaku fényt bocsát ki, ha egy másik fényképezőgép vezérlőjeként szolgáló vaku fényjelet ad. Ha ez előfordul, módosítsa a vaku csatornáját. A vaku csatornájának módosításával kapcsolatos részletekről a vakuhoz mellékelt használati útmutatóban olvashat.
  • Fényjelekkel történő vezeték nélküli vakus fényképezéshez két vaku (egy vezérlő és egy fényképezőgéptől távolra helyezett vaku) szükséges.
  • A HVL-F20M csak vezérlőként használható.