A BLUETOOTH hang-adatfolyam lejátszási minőségének kiválasztása (kodek)

A rendszer lehetővé teszi nem csak az SBC, de az AAC és LDAC beállítását is, így jó minőségű hangot hallgathat BLUETOOTH kapcsolaton keresztül.

 1. Tartsa lenyomva a FUNCTION/PAIRING és a + (hangerő) gombot legalább 5 másodpercig.

  Amikor a kodek [SBC]-re vált, az Audio IN jelzőfény egyszer felvillan.

  Amikor a kodek [Auto]-ra vált, az Audio IN jelzőfény 3-szor felvillan.

 2. Indítsa el a „Sony | Music Center” alkalmazást, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

  A hangkodek beállítását az alábbi két lehetőség közül választhatja ki a rendszer vagy a „Sony | Music Center” használatával. A vásárlás időpontjában ez a beállítás [AUTO].

  • [AUTO]: A rendszer érzékeli a forráseszközön használt kodeket, és automatikusan kiválasztja az optimális kodeket az „SBC”, „AAC”* vagy „LDAC” lehetőségek közül.*

  • [SBC]: Mindig az „SBC” kodeket használja, tekintet nélkül a forráseszközön használt kodekre.

  *Csak akkor áll rendelkezésre, ha a BLUETOOTH eszköz támogatja a kodeket.

Tipp

 • Az LDAC a Sony által kifejlesztett hangkódolási technológia lehetővé teszi nagy felbontású (Hi-Res) hangtartalom átvitelét akár BLUETOOTH kapcsolaton keresztül is. A többi BLUETOOTH-kompatibilis kódolási technológiától eltérően (pl. SBC) nem konvertálja alacsonyabb szintre a Hi-Res hangtartalmat*1, és a többi technológiához viszonyítva megközelítőleg háromszoros mennyiségű adat*2 átvitelét teszi lehetővé BLUETOOTH vezeték nélküli hálózaton keresztül a hatékony kódolásnak és az optimalizált csomag-kialakításnak köszönhetően, példátlan hangminőség mellett.

  *1 Kivéve a DSD formátumú tartalmakat.

  *2 Az SBC (Subband Codec) technológiához viszonyítva 990 kb/s (96/48 kHz) vagy 909 kb/s (88,2/44,1 kHz) bitsebesség kiválasztása esetén.

Megjegyzés

 • Jobb minőségű hangot érhet el, ha a forráseszköz AAC/LDAC-kompatibilis, és a funkció beállítása [AUTO]. Azonban a BLUETOOTH kommunikáció körülményeitől függően a hang akadozhat. Ha ez megtörténik, állítsa a funkciót [SBC] értékre.