Manuális vakus fényképezés (MANUAL)

A manuális villanás üzemmód állandó szinten tartja a vaku teljesítményszintjét, tekintet nélkül a tárgy fényességére és a fényképezőgép beállításaira.

 1. A vaku vezérlő üzemmódjaként a [Manuális vakuvillant.] lehetőséget kívánja meghatározni, használja a vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüjét.

  A fényképezőgép külső vaku üzemmódjának beállításáról a fényképezőgéphez mellékelt kezelési útmutatóban talál további tudnivalókat.

 2. A vaku LEVEL -/+ gombjának megnyomásával válassza ki a vaku kívánt teljesítményszintjét.

  • A vaku teljesítményszintjét az 1/1 (legfényesebb) és 1/128 (legsötétebb) tartományból választhatja.

   Az aktuális beállítást a vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüje [Külső vaku beáll.] - [Külső vaku vill. beáll.] - [Vaku teljesítménysz.] lehetőségének kiválasztásával tekintheti meg.

  • A vaku teljesítményének egy lépésnyi csökkentése (pl. 1/1 → 1/2) a rekesznyílás egy lépésnyi változtatásának (pl. F4 → 5.6) felel meg.

 3. A fényképezőgép exponáló gombja megnyomásával készítsen egy felvételt.

  Várja meg, amíg a vaku TEST gombja narancssárga fénnyel világítani nem kezd (villantásra kész), majd nyomja meg az exponáló gombot.

A TTL szint memóriafunkciója

A TTL vakus fényképezésnél automatikusan egy mért érték lesz beállítva a vaku teljesítményszintjeként a manuális villantás módban. Ez lehetővé teszi, hogy manuális villantás módban beállítsa a vaku teljesítményét a TTL vakus fényképezés során mért teljesítményszint alapján, és így elkerülje a vaku teljesítményszintjének megállapításához szükséges műveletsort.

A TTL szint memóriafunkciója beállításának megváltoztatásához válassza a vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüje [Külső vaku beáll.] - [K. vaku felh. beáll.] - [TTL tárolt fényszint] lehetőségét. A TTL szint memóriafunkciójának alapértelmezett beállítása [Be].

Megjegyzések a TTL szint memóriafunkciójához

 • Több vezeték nélküli vaku (vakucsoport) használatával történő fényképezésnél a kulcsszám az egyes vakuk vakubeállításainak vagy a beépített széles panel elérhetőségének megfelelően változik. A megfelelő vaku-teljesítményszint megtartásához adjon meg különböző vezeték nélküli csoportot az egyes vakukhoz.

 • Ha több vezeték nélküli vaku (vakucsoport) használatával történő fényképezéshez egy vakut használ, amely nem támogatja a TTL szint memóriafunkcióját, lehet, hogy nem tartható fenn egy megfelelő vaku-teljesítményszint.

 • Manuális villanás üzemmódban a vaku teljesítményszintje TTL vakus fényképezés során mért érték lesz fenntartva. Ha megváltoztatja a beállításokat, amelyek hatással vannak a vaku teljesítményszintjére, például a vaku teljesítményszintjének beállítását, a fényképezés után nem maradnak meg a megváltoztatott beállítások. Ha végzett ilyen változtatásokat, végezzen újra egy TTL vakus fényképezést.

 • Ha a TTL vakus fényképezés során mért vaku teljesítményszint alacsonyabb, mint a manuális villanás üzemmódban rendelkezésre álló szintek, a fényképek túlexponáltnak tűnhetnek.

Megjegyzés

 • Ha 24 mm-esnél kisebb fókusztávolságú széles látószögű objektívet használ, a fényképezőgép monitorának szélei sötétebbnek tűnhetnek.

 • Ha nagy hosszúságú objektívet használ, a vaku fényét árnyékolhatja az objektív vége.