Fényképezés több vezeték nélküli vaku használatával a vakuk teljesítményarányának a szabályozásával

Vakukkal legfeljebb 3-tagú, a vezérlőegységet is tartalmazó vakucsoporttal (A, B és C) fényképezhet vezeték nélküli vakuk használatával a vakuk teljesítményarányának szabályozása mellett. Mielőtt több vezeték nélküli vaku használatával fényképezne, konfigurálja az egyes vakukat vezérlőegységként vagy vevőkészülékként.

  • Vezérlőegység: a jelen vaku (HVL-F28RM) vagy egy rádiós vezeték nélküli vezérlőegység

  • Vevőkészülék (fényképezőgépen kívüli vaku): a jelen vaku (HVL-F28RM) vagy egy rádióvezérelt vezeték nélküli vevőkészülék

: Vezérlőegység

: Rádióvezérelt vezeték nélküli vevőkészülék

: Vevőkészülék

  1. A vezeték nélküli csoport kiválasztásához használja a vezérlőegységhez csatlakoztatott fényképezőgép menüjét, majd változtassa meg a vakuk teljesítményarányát.

    A fényképezőgép külső vaku üzemmódjának beállításáról a fényképezőgéphez mellékelt kezelési útmutatóban talál további tudnivalókat.

    Ha az A, B és C vezeték nélküli csoportokban lévő vakuk teljesítményarányaként „4:2:1” van megjelenítve például a csatlakoztatott fényképezőgépen, az egyes csoportokban lévő vakuk az összteljesítmény rájuk vonatkozó arányának megfelelő teljesítmény mellett villannak: 4/7, 2/7 illetve 1/7.

Tipp

  • A vezérlőegység az A vezeték nélküli csoport tagjaként villant. Ha nem kívánja, hogy a vezérlőegység villantson, a vezérlőegységhez csatlakoztatott fényképezőgép menüjében válassza a [Külső vaku beáll.] - [Külső vaku vill. beáll.] - [CMD vakuvillantás] lehetőséget, majd válassza a [Ki] értéket.