Fényképezés nagysebességű szinkronizálás mellett (HSS)

A nagysebességű szinkronizálás elhárítja a vaku szinkronizálási sebességének a korlátozásait, és lehetővé teszi a vaku használatát a fényképezőgép teljes zársebesség-tartományában. A választható rekesznyílások tartományának növekedése lehetővé teszi a széles rekesznyílás használatával történő vakuhasználatot, fókuszálatlanul hagyva a hátteret, és kihangsúlyozva az elöl álló tárgyat. Ha a fényképezett jelenet háttere nagyon világos, és a felvétel valószínűleg túlexponált lesz, az expozíciót megfelelő szintre állíthatja a nagysebességű exponálógombbal akkor is, ha a széles f-stop érték mellett fényképez a fényképezőgép A vagy M üzemmódjában.

A: Fényképezés nagysebességű szinkronizálás mellett

B: Fényképezés normál villantással

  1. A vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüjében válassza a [Külső vaku beáll.] - [Külső vaku vill. beáll.] lehetőséget, és adja meg a [Be] értéket [Nagy seb. szinkron] beállításként.

    A nagysebességű szinkronizációjú fényképezés alapértelmezett beállítása [Be].

    A fényképezőgép külső vaku üzemmódjának beállításáról a fényképezőgéphez mellékelt kezelési útmutatóban talál további tudnivalókat.

A vaku szinkronizációs sebessége

A vakus fényképezés általában a vaku szinkronizációs sebességeként is ismert maximális zársebességgel függ össze. Ez a korlátozás nem érvényes a nagysebességű szinkronizációjú fényképezésre tervezett fényképezőgépekre, mivel ezek lehetővé teszik a vakus fényképezést a fényképezőgép maximális zársebessége mellett.

Megjegyzés

  • Ha a fényképezőgép zársebességét 1/4000 értéknél magasabbra állítja, és felvételt készít, a fényképen világos és sötét sávok jelenhetnek meg.

    Azt ajánljuk, hogy manuális villanás üzemmódban történő fényképezéshez állítsa a vaku teljesítményszintjét legalább 1/2 értékre.

  • Ha 24 mm-esnél kisebb fókusztávolságú széles látószögű objektívet használ, a fényképezőgép monitorának szélei sötétebbnek tűnhetnek.

  • Ha nagy hosszúságú objektívet használ, a vaku fényét árnyékolhatja az objektív vége.